Koronavirüs salgınında sanat dünyası çok zor şartlarda ayakta kalmaya çalıştı. Normalleşme ile birlikte biraz soluk alan sanatçılar "yeni kısıtlamalar gelir mi?" diye endişeli.

6 Eylül'de aşı olmayanlar için gelen kısıtlamalar ve PCR testi zorunluluğu çerçevesinde sinema, tiyatro ve konser salonları için yeni kararlar alındı.

Koronavirüs salgınında uzun süre kapalı kalan tiyatro salonları daha sonra yarı kapasiteyle seyirci alıyordu. Yeni kararla birlikte tam kapasite seyirci alınmasına karar verildi.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge çerçevesinde Güzel Sanatlar Genel Müdürülüğü ilgililere bilgilendirme notu gönderdi. Genelge yayımlanmadan bilgi notu gönderilmesi dikkat çekti. Konu ile alakalı genelgeyi Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın mı, İçişleri Bakanlığı'nın mı yok yoksa Cumhurbaşkanlığı'nın mı yayınlanacağı bilinmiyor.

Medyatava'nın elde ettiği bilgilendirme notunda şu ifadeler yer aldı:

Sayın Yetkili;



Bilindiği üzere, İçişleri Bakanlığı tarafından salgınla mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürülmesi, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi amacıyla hazırlanan genelge gereği; 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir.

Genelge çerçevesinde aşı sürecini tamamlamayan veya hastalığı geçirmemiş 18 yaş ve üzeri kişilerden tiyatro salonlarına girişte azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi sorgulaması zorunlu hale getirilmiştir.

Genelgede belirtilen bu uygulama ile birlikte tedbirler tiyatro salonlarında kapasite sınırlaması kaldırılmış, salonların izleyiciler için tam kapasite kullanımına başlanılmıştır.

Bilgilerinizi rica eder, sağlıklı günler dileriz.



T.C. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü