Paramount Pictures ve Spyglass, geçtiğimiz haftalarda beşinci filmi vizyona giren Çığlık serisinin yeni devam filmine yeşil ışık yaktığını duyurdu.  Serinin yaratıcı ekibi, altıncı film için hazırlıklara başladı. 

Beyazperde'nin aktardığına göre, yazarlar James Vanderbilt, Guy Busick ve yönetmenler Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett yeni bir devam filmi için yeniden bir araya geliyor. Filmin çekimlerinin önümüzdeki yaz başlaması planlanıyor. Altıncı filmin oyuncu kadrosunda hangi isimlerin yer alacağı ise henüz belli değil.

Yönetmen Wes Craven tarafından yönetilen ilk "Çığlık" filmi 1996 yılında izleyicilerle buluştu. Neve Campbell, Courtney Cox ve David Arquette'nin başrollerini paylaştığı filmin 1997, 2000 ve 2011 yıllarında üç devam filmi çekildi. Serinin beşinci ve Wes Craven tarafından yönetilmeyen ilk filmi "Çığlık" ise geçtiğimiz haftalarda vizyona girdi. Neve Campbell, Courtney Cox ve David Arquette'nin orijinal rolleriyle yeniden geri döndüğü film vizyondaki ilk hafta sonunda, ABD'de aylardır gişenin bir numarasında yer alan "Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok"u ilk sıradan indirdi.