1997 yılından itibaren Bilim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesinde çalışmalarını yürüten Grup Vardiya, yeni albümü ile dinleyicileri ile buluştu. Vardiya’nın “Israrla” isimli albümü 30 Nisan’da dijital mecralarda ve raflarda yerini aldı.

6 parçadan oluşan albüm Kürtçe, Zazaca ve Türkçe eserlerden oluşuyor. Beş yıllık bir aradan sonra yeni albümünü çıkaracak olan grup, Cizre’de hayatını kaybeden Taybet İnan için yazılan bir besteye de albümünde yer verecek. Vardiya’nın kurulduğu ilk günden bugüne eserlerine ilham kaynağı olan direnişlerden kesitler, “Israrla” albümünde de varlığını koruyor.

Uzun yıllar direniş alanlarında söylenen; “Dönsün Zulmün Çarkları” isimli marş, Grup Vardiya’nın sesinden tekrar yorumlanacak. Kom Müzik etiketiyle çıkacak olan albüm, çok yakın zamanda tüm dijital platformlar ve albüm olarak müzik marketlerdeki yerini alacak.

Vardiya, albümün çıkışıyla beraber planlanan albüm tanıtım konserinin hazırlıklarını sürdürüyor. Son albüm çalışmaları ve eski eserleri Haziran ayı içinde canlı olarak seyircisiyle de buluşacak.

Vardiya kimdir?

1997 yılından itibaren BEKSAV bünyesinde çalışmalarını yürüten Grup Vardiya, Anadolu'daki farklı kültürleri özümseyip, kendi çalışmalarını bu değerler üzerinden üretmeye çalışıyor. Grup, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda festival ve konserlere katıldı. Kendini sokaklarda, eylemlerde, grev çadırlarında, üniversite kampüslerinde var eden grup, kitleleri aydınlatan, onların istemlerini, acılarını, özlemlerini gerçekliğiyle yansıtan ve onlarla birlikte en önde yürüyen gerçek aydını yaratmak, gittikçe yabancılaşan topluma, insandan, insanlıktan bir ses verip, bu sesleri çığlığa dönüştürmek istiyor. Grup Vardiya yürüttüğü müzik çalışmalarıyla toplumcu müziğe farklı bir bakış açısı getiriyor. Vardiya Nazım Hikmet'in 100. yaş günü kutlamaları çerçevesinde Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelenmiş şarkılar ve kendi bestelerinin de olduğu bir repertuar oluşturdu. Yurt içi ve yurt dışı konserler verdi.

Grup 2000 yılında "Buluşma" adlı ilk albümünü çıkardı. Bu albümde grubun bestelediği müziklerle, insanlık adına yarınlar vaad eden sözler, bir bütün olarak dinleyiciye sunuldu.

İkinci albümü olan "Ellerinde Pankartlar"ı 2004 yılının Eylül ayında çıkardı. İkinci albümde iki temel vurguyu “halkların kardeşliği” ve “halkların mücadelesi”ni ön plana çıkardı. Nazım Hikmet ve Ruhi Su, bu mücadelelerde simgeleşmiş iki isim olarak yer buldu albümde. Grup 2003 yılında "Hedefte İnsanlık Var" single çalışması ve 2017 yılında "Umut Dimdik Ayakta" single çalışması ile müzik hayatına devam etmektedir.