ANKARA (AA) - 25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında, ulusal ve uluslararası alandaki kadın filmleri 10 gün boyunca sanatseverlerle buluşacak.

Bu yılki teması, "Kadınların Mirası" olarak belirlenen festivalin açılış töreni, Karum Alışveriş Merkezi çim alanda yapıldı.

Törenin açılışında konuşan sanatçı Türkan Şoray, 25 yıl önce kadın ve sinemayla ilgili bir hayal kurduklarını dile getirerek, "Hayalimiz, kadınlarımızın kültür ve sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, kadın haklarını, kadınların yaşadığı eşitsizliği ve problemleri aktardıkları filmlerle öne çıkmalarını sağlamaktı. 25 yıl içinde bu hayalimiz koskocaman bir gerçek oldu." diye konuştu.

Şoray, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kadın dayanışması olan bu festivalin, nice 25 seneler devam etmesi dileğiyle festivali açıyorum." dedi.

Törende, "Uçan Süpürge Onur Ödülü"ne oyuncu Şerif Sezer layık görülürken, "Bilge Olgaç Başarı Ödülleri" yapımcı Anna Maria Aslanoğlu ile oyuncular Neşe Yulaç ve Ayşenil Şamlıoğlu'na takdim edildi.

Oyuncu Nazlı Bulum'un, "Genç Cadı Ödülü"nü aldığı törende, Kadın Eserleri Kütüphanesi'ne "Tema Ödülü" verildi.

Sunuculuğunu Yetkin Dikinciler ile Şenay Gürler'in yaptığı açılış töreninde, Allegra Ensemble grubu da mini konser verdi.

Açılış törenine, bazı sanatçılar ve siyasetçiler ile çok sayıda kişi katıldı. Törende yer alacağı duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu programa katılmadı.

Bu yıl 25'incisi düzenlenen, 5 Haziran'da sona erecek festival kapsamında, ulusal ve uluslararası alandaki 60'ı aşkın kadın filmi sanatseverlerle buluşacak.