Pop yıldızı Justin Bieber, müzik kayıtlarının haklarını Blackstone destekli Hipgnosis Songs Capital'a 200 milyon dolara satarak, sektörde son zamanlara damga vuran bir telif anlaşmasına imza attı.


Şarkıcı Justin Bieber'ın telif haklarını satacağına dair söylentiler haftalardır dolaşımdaydı. 28 yaşındaki sanatçı, iddiaların doğru olduğunu kanıtlayarak, tüm müzik haklarını Hipgnosis Songs Capital'a 200 milyon dolara sattı.

Anlaşmanın şartları kamuoyuna açıklanmazken, konu hakkında bilgili bir kaynak, Fransa merkezli AFP haber ajansına anlaşmanın yaklaşık 200 milyon değerinde olduğunu söyledi.

Uzun yıllar müzik endüstrisinde yönetici statüsünde görev yapmış olan Hipgnosis başkanı Merck Mercuriadis salı günü yaptığı açıklamada, "Justin Bieber'ın son 14 yılda küresel kültür üzerindeki etkisi gerçekten dikkate değer. Sadece 28 yaşında olmasına rağmen, genç bir fenomenden kültürel açıdan önemli bir sanatçıya uzanan yolculuğunda hem sadık hem de küresel bir dinleyici kitlesini beraberinde taşıyarak müzik endüstrisini yeniden canlandıran, çağın belirleyicisi bir avuç sanatçıdan biri haline geldi" dedi.


Finans devi Blackstone ile İngiliz Hipgnosis Song Management arasındaki 1 milyar dolarlık bir girişim olan Hipgnosis Songs Capital, Bieber'ın 31 Aralık 2021'den önce yayınlanmış 290 şarkıdan oluşan tüm müziklerinin yayın haklarını satın aldıklarını bildirdi.

Anlaşmadan haberdar başka bir kaynak ise Bieber'ın uzun süredir yayın şirketi olan Universal'ın sözkonusu müzik kataloğunu yönetmeye ve sanatçının ana kayıtlarına sahip olmaya devam edeceğini söyledi. Öte yandan Hipgnosis, sanatçının orijinal kayıt haklarının yanı sıra, bir şarkının herkese açık olarak çalınması halinde sahibine ödeme yapılmasını sağlayan bir telif hakkı yöntemi olan yan hakları da satın aldığını açıkladı.