John Wick filmiyle dünyada geniş bir hayran kitlesine ulaşan, seride canlandırdığı Charon karakterine hayat veren ABD'li ünlü oyuncu Lance Reddick 60 yaşında hayata veda etti. Birbirinden iddialı dizilerde rol alan özellikle The Wire ve Fringe dizisindeki rollerle hafızalara kazanan Reddick'in evinde ölü bulunduğu açıklandı.

Oyuncunun ölüm haberi menajeri Mia Hansen tarafından duyuruldu. Hansen tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Reddick dün, Los Angeles'ta bulunan evinde saat 09:30'da ölü bulundu. Reddick'in doğal sebeplerden öldüğü belirtilirken ölümüyle ilgili başka bir detay paylaşılmadı.


Usta aktör, ölmeden sadece bir gün önce çok sevdiği dört köpeğiyle birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaşmıştı. Oyuncunun sevenleri fotoğrafların altına yaptıkları yorumlarla üzüntülerini dile getirdi.

 

2005 - 2008 yılları arasında yayımlanan The Wire dizisinde polis şefi Cedric Daniels karakteriyle ünlenmişti. Daha sonra Fringe dizisindeki Philip Broyles rolü ile izleyicilerin karşısına çıkan Reddick, dizinin neredeyse fenomen haline gelmesiyle şöhretini katlamıştı.

Lance Reddick'in en çok tanınırlığını artırdığı ve sevildiği başka bir rolü ise 'John Wick' serisinde canlandırdığı ve 'John Wick'e her zaman destek olan otel müdürü 'Charon' karakteriydi. Reddick, 24 Mart'ta Türkiye'de gösterime girecek olan serinin son filmi 'John Wick 4'te de yer almıştı.