Yeşilçam'ın efsane isimlerinden olan usta oyuncu Kadir İnanır, Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşma ile ilgili eleştirilen Merve Dizdar'a sahip çıktı. İnanır, "Saygılı olun, ayağa kalkın ve alkışlayın" dedi.

Oyuncu Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu 'Kuru Otlar Üstüne' filminde gösterdiği başarılı performansla 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı. Dizdar'ın ödül aldıktan sonra yaptığı konuşma, bazı kişilerce eleştirildi. Usta oyuncu Kadir İnanır'dan ise Dizdar'a destek paylaşımı geldi.

"SAYGILI OLUN VE ALKIŞLAYIN"

Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Merve Dizdar ve Nuri Bilge Ceylan'ı tebrik eden ve Dizdar'ın konuşmasına yapılan eleştirilere tepki gösteren Kadir İnanır, "Dünyanın en büyük ikinci film festivali olan Cannes Film Festivali'nde performansıyla ödül alan Merve Dizdar'ı ve filmin yaratıcılarını yürekten kutluyorum. Kompleksli muhterislere ikazımdır; saygılı olun, ayağa kalkın ve alkışlayın" diye konuştu.

 

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde ödülünü aldıktan sonra şöyle konuşmuştu:

Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray'ın ve Nuraylar'ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.