Vizyona giren "The Old Guard" filminde baklava yeme sahnesi bulunan sinema sanatçısı Charlize Theron'un, Gaziantep baklavasına övgüler yağdırması kentteki baklavacıları sevindirdi.

Netflix Türkiye, sosyal medya hesabından "Afiyet olsun!" ifadeleriyle birkaç gün önce vizyona giren ve Gina Prince'in yönettiği, aksiyon dalındaki "The Old Guard" filminden bazı sahneler paylaşıp Charlize Theron'u Twitter'den etiketledi.

Paylaşılan sahnelerde Charlize Theron'un canlandırdığı Andy karakterinin baklava yemesi yer aldı. Paylaşımın ardından bir süre sonra ise 44 yaşındaki Güney Afrikalı ve Amerikalı sinema sanatçısı "Şimdiye kadar yediğim en iyi tat. En iyisinin Gaziantep'te olduğunu duydum." anlamına gelen "Best thing I've ever tasted. Heard they have the best at Gaziantep…" ifadeleriyle yanıt verdi.

Filmdeki sahnede ise kendisine uzatılan yiyeceğin koklayarak baklava olduğunu anlayan 2003 yılında "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Oscar ödülüne layık görülen Theron, daha sonra iddia sonucu tadına baktığı baklavanın Türkiye'nin Doğusundan olduğunu tahmin ederek iddiayı kazanıyor.