Dünyaca ünlü model Adriana Lima ile yaşadığı ilişkiyle adını duyuran yazar Metin Hara, kendi kendini 'doktor' ilan edince savcılığa ihbar edilmişti. Hakkında yetkisiz hekimlik suçundan dava açılan, düşünce gücüyle tedavi ve enerji konularında kitapları olan yazar Metin Hara davasında tanıkların ifadesi alındı.

Hakkında yetkisiz hekimlik suçundan dava açılan düşünce gücüyle tedavi ve enerji konularında kitapları olan yazar Metin Hara, hakkında çıkarılan zorla getirme kararı ardından geçtiğimiz celse İstanbul Adliyesine gelmişti. Hara, mahkemede verdiği ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek kendisinin insanların iyilik halini artırmak olduğunu söylemişti.

TANIKLAR DİNLENDİ

Sabah'tan Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre bugün görülen duruşmaya Metin Hara katılmadı. Tanık sıfatıyla yer alanların ifadesi dinlendi. Hara'nın şirketinde yöneticiliğini yapan E.M., "Metin Hara, konuşmacıdır. Şirketimizde konuşmalar yapar, bize gelen insanlar hasta değillerdir tedavi olma durumları yoktur. Metin Hara, sahnede motivasyon konuşmaları yapar" İfadesinde bulundu.

 
'İYİ HİSSETTİRMEK İÇİN'

Tanık sıfatıyla yer alan bir diğer kişi Hara'nın sempozyumlarına katılan A.Ç. oldu. İfadesinde "Metin Hara'yı çıkarmış olduğu 'Yol' isimli kitabı sayesinde tanıdım ve sempozyumuna katıldım. Kendisinin aynı zamanda danışanıyım. Sempozyumlarında insanları iyi hissettirmek için konuşma yapıyor. Tedavi söz konusu değildir" dedi.

KATILIM FORMLARI İNCELENECEK

Mahkeme tanıkların dinlendiği duruşmada, seminerlere katılım sağlanırken imzalanan formların dosyaya delil olarak sunulmasına ve şirket çalışanların bilgilerin bildirilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.