78 yaşındaki dünyaca ünlü tasarımcı Sidney'deki Mrs Macquarie’s Point'te La Traviata operasının galasına giderken merdivenlerden düşmüş ve hastaneye kaldırılmıştı. Cumartesi günü Sidney'de hastaneye kaldırılan tasarımcının hayatını kaybettiği açıklandı.

Opera açılışına giderken merdivenlerin alt basamağında düşen, düştükten sonra ise bayılan Zampatti, hemen hastaneye kaldırılmıştı. Ancak bir hafta sonra kötü haber geldi ve tasarımcının hayatını kaybettiği duyuruldu.

Tasarımcının ailesinden yapılan açıklamada, "Carla uzun süredir muhteşem tasarımları, terziliği ve modern kadınları anlama yeteneği sayesinde Avustralyalı kadınları kendinden emin ve şık hissettirmesiyle tanınıyordu" denildi.

İtalya doğumlu olan tasarımcı, 1950 yılında ailesiyle birlikte Avustralya'ya taşınmıştı. Zampatti'nin tasarımları eski Avustralya Başbakanı Julia Gillard'dan oyuncu Nicole Kidman'a birçok isim tarafından giyilmişti. Ünlü isimlerin de taziye mesajları yayınladıkları ve Avustalya'nın en başarılı, zamansız modacısı olduğunu ifade ettiler.