Burak Akan imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

Ödül töreni yetkilileri ünlüleri dolandırıp kayıplara karıştı!

Çeşitli Mecralarda Ödül Töreni Skandalı olarak yayınlanan yapılan bağışları zimmetime geçirip ödeme yapmadığıma dair yapılmış olan asılsız haberleri büyük üzüntü ve hayret ile karşılamaktayız. Basına verilen gerçek dışı haberler Burak Akan ve Mood Dergisi isminin kullanılarak reklam yapma, karalama kampanyasından ibarettir.

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Mood Dergisi Ödülleri Töreni yapılmadan önce Umudum Olur Musun Dernek Yetkilisi Yasemin Kök ve Azra Akın benimle iletişime geçerek derneğin isminin duyulması ve bağışa ihtiyacı olduğunu bildirmeleri üzerine Mood Dergisi Ödülleri olarak 8.Mood Ödül Törenini Umudum Olur Musun Derneğine adamaya karar verdik.

Mood Ödülleri gecesinden herhangi bir gelir elde etmediğimiz gibi Umudum Olur Musun derneğine bağış yapılabilmesi için gönüllü olabilecek şahıslar ile irtibat kurmak üzere harekete geçtik.

İş insanı olarak tanıtılan Yaşar Yolcular bağışta bulunmak istediğini iletti. Video görüntülerinden de anlaşılacağı üzere, 21 Eylül Tarihinde düzenlemiş olduğumuz ve Yaşar Yolcuların da hazır bulunduğu ödül töreninde Yaşar Yolcular’ ın Arzum Onan’ ın heykeline 100.000,00 TL bağışta bulunduğu kamuoyu ile paylaşıldı. Ancak tören sonrasında Yaşar Yolcular tarafından beyan edilen bağış bedeli şahsıma, Mood Dergisi’ ne ya da dernek yetkililerinin tarafımıza beyan ettiği üzere Umudum Olur Musun Derneği’ ne ÖDENMEMİŞTİR.

Heykel için beyan edilen bağışın Yaşar Yolcular tarafından ödenmemesi üzerine dernekle iletişime geçilmiş, Arzum Onan’ın heykeli dernek yetkilisine İADE EDİLMİŞTİR. Nurgül Yeşilçay’ ın resmi ise organizasyon alanından dışarı çıkarılmadan ve halen Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezinde deposunda muhafaza altında derneğe teslime hazır olarak bekletilmektedir.

Tarafımızca Yaşar Yolcular’ ın beyanı esas tutularak bağış yapıldığı törende kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bağışın sorulması için defalarca iletişime geçilmiş ise de ödeme yapılması için baskıda bulunmamız mümkün olmamıştır.
Bağışta gönüllülük esastır. Bağışta bulunacağını beyan eden hiç kimseye baskı yapabilmemiz söz konusu değildir. Biz dergi olarak sadece yapılacak olan beyanları açıklamakla mükellefiz. Tarafımızca bağış adı altında hiçbir ödeme zimmete geçirilmemiştir. Şahsıma ya da Mood Dergisi’ne bağış adı altında bir ödeme yapılmış ise ödeme yapan her kim ise bunun kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.

Dernek yetkilileriyle 11 Ekim Gecesi telekonferans gerçekleştirilmiş ve Yetkililer benim haklı olduğumu, her zaman yanımda olduklarını belirtmişlerdir. Sırra Kadem bastı ,dolandırıcılık gibi ifadeler son derece vahim bir iftiradır.

Törenden bir gün önce provalarda Azra Akın'ın yaptığı saygısızlıklar yüzünden töreni iptal edecekken Organizasyonun iyiliğe hizmet edecek olması beni durdurmuştur.

Hakkımızda çıkan haberlerden büyük üzüntü duymaktayız. Açıklamış olduğumuz tüm süreçten Umudum Olur Musun Derneği yetkililerinin gerek sözlü gerek yazılı bilgisi bulunmaktadır.. (Dernek yetkililerinin onayı olması durumunda yazılı bildirimler paylaşılacaktır.)

Yayınlanan haberler, kötü niyetli, reklam amaçlı ismimizin kullanılması ve bir karalama kampanyasıdır. Hakkımda ve Markam adına yapılan bu karalama kampanyasına dahil olan tüm sorumlular hakkında hukuki süreç başlatacağımızı kamuoyuna duyururuz.