Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, Türkiye'de de kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı.Survivor yarışması nedeniyle Dominik'te bulunan Acun Ilıcalı dün acil konsey toplayarak yarışmacıları gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirdi. Alınan önemler kapsamında birçok ülkeye yapılan uçuşların durdurulmasından dolayı Acun Ilıcalı şunları söyledi;

"Ben haftada bir kere Türkiye'ye geliyordum ama artık ben de hiç gelemiyorum. Tüm ekibimde burada çünkü dışarıda çekimlerimizde vardı onları iptal ettik herkesi buraya çağırdık."

"Gereksiz bir heyecan yapmanıza gerek yok. Sadece alınan bazı önlemler var. Bu önlemleri benim size aktarmam gerekiyor. Bu önlemler tamamen siz Survivor'a girdiğiniz günlerde Çin'de başlayan corona hastalığı ile ilgili. Bazı bilgiler vereceğim size, bunları bilmeniz gerekiyor. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum: herhangi bir yarışmacımızın ailesinden herhangi biri yada tanıdığı herhangi birinin böyle bir problemi yok."

"Corona virüsü Çin'den sonra önce İran'a sonra da İtalya'ya ulaşarak tehlikeli bir boyuta ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü bu salgını pandemi olarak ilan etti ve bütün dünyayı bu konuda önlem almaya çağırdı. Siz Survivor'dayken dünyada yayılan bu hastalığa karşı ciddi önlemler alındı. "Bu önlemlerin en önemlisi de ülkeler şuanda sınırlarını kapattı. Bu şekilde hastalığın seyahat yoluyla geçmesini engellemeye çalışıyolar. Buna bizim ülkemiz de dahil. Bütün ülkeler şuanda sınırlarını kapatmış durumda. Aileleriniz şuanda gayet güvende. Herhangi bir yarışmacımızın yakını akrabası böyle bir hastalıkla muatap değil. Dominik'te bizim bulunduğumuz bölgede herhangi bir vaka yok. Çekim alanlarımız zaten güvenlikli bir şekilde korunuyor biliyorsunuz, çekim alanlarımız izole. Dışarıdan zaten giriş çıkış yok. Bu virüs insandan insana çabuk bulaştığı için önlem alınması gerekiyor. Sağlık çalışanlarımız şuanda bu hastalık için gece gündüz mücadele ediyor. Şuanda Türkiye'deki can kaybı 30. Allah rahmet eylesin diyoruz. Büyük önlemler var. Vatandaşlarımızın sokağa çıkmamasıyla ilgili tavsiyeler var. Ulaşan hasta sayısı 1200 civarında. Önlemler alınıyor."

KONSEY ACİL OLARAK TOPLANDI

Survivor'ın yeni bölümünde, Acun Ilıcalı 'acil durum konseyi' diye adlandırdığı konseyde yarışmacılara corona virüs salgınını ilk kez duyurdu. Corona virüsünün dünyada tehlikeli bir boyuta ulaştığını belirten Ilıcalı yarışmacıları bilgilendirdi. Haberi öğrenen yarışmacılar büyük şok yaşadı.