Perşembe akşamları tv100’de yayımlanan Sağlı - Sollu programı gazeteci Barış Yarkadaş ile Hacı Yakışıklı'nın hararetli tartışmasına sahne oldu. Yarkadaş, "HDP ve Roboski” konusunda Yakışıklı’ya cevap verirken, Kılıçdaroğlu’nun programını örnek göstererek yakın zamanda imamlarla buluşacağı bilgisini verdi.

Erdoğan Aktaş’ın sunduğu programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Uludere’ye yaptığı ziyaret de ele alındı.

Programın katılımcılarından Akit Yazarı Hacı Yakışıklı, “Zaho’da gerçekleşen olaydan sonra, HDP ‘Bu ikinci Roboski’dir’ dedi. Kemal Bey de bunun üzerine yıldönümü bile değilken Roboski’ye gitti. Bu ziyaret HDP’ye göz kırpmaktır” ifadesini kullandı.

Yakışıklı’nın sözlerine tepki gösteren Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş, “Ne ilgisi var HDP ile? Sayın Kılıçdaroğlu katliamın olduğu zaman Gürsel Tekin’le birlikte oradaydı” diyerek o gün yaşanan zorlukları anlattı.

Yarkadaş özetle şunları söyledi:

“Kemal Bey’in programları uzun bir dönemi kapsayan şekilde hazırlanır. Hatırlarsan yine bu ekranda ilk kez ben Kemal Bey’in Erzurum, Ağrı ve Edirne’ye gideceğini söylemiştim.

Örneğin Kemal Bey, 13 Ağustos’ta İstanbul’da emekli imamlarla buluşacak. Bak kamuoyu bunu ilk kez duyuyor şimdi. HDP yarın imamlarla ilgili bir açıklama yaparsa, Kemal Bey, sırf HDP imamlarla ilgili konuştu diye toplantıyı iptal mi edecek? Böyle bir mantık olur mu? Sayın Kılıçdaroğlu oraya acıyı paylaşmak İçin gitti.”

Tartışma sürerken, Avukat Cem Kaya Uludere’ye Roboski denmesini eleştirdi. Yarkadaş ise bunun üzerine “Roboski dere kenarı demektir. Başka anlam aramayın” dedi.

Kaya bunun üzerine “Ayn el Arab’a da Kobani diyorlar” ifadesini kullanınca Barış Yarkadaş gülerek “Korkmanıza gerek yok, Kobani Kürtçe değil. Orada ticaret yapan bir petrol firmasının kısaltması” cevabını verdi.