Son çeyrekte 14,4 milyon yeni abone kazanan Disney Plus, dünya çapında 221 milyon abone sayısına ulaşarak ilk kez Netflix’i geride bıraktı. Disney Plus'ın ulaştığı abone sayıları, Wall Street tahminlerinin yaklaşık yüzde 45 üzerinde gerçekleşti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, çarşamba günü Disney hisselerinin yüzde 6,9 artışla 120,15 dolara yükseldiği açıklandı. Amerikan araştırma şirketi FactSet tarafından yapılan bir ankete göre, Disney Plus’ın "Obi-Wan Kenobi" ve "Ms. Marvel" gibi içeriklerle son çeyrekte 10 milyon yeni aboneye ulaşması bekleniyordu. Son verilerin bu beklentinin üzerinde gerçekleşmesiyle Disney Plus, 5 yıl içerisinde ise rakip platform Netflix'i geride bıraktı. 

'DISNEY, PAZAR PAYINI ARTIRIYOR'

Reuters’a konuşan Investing.com analisti Haris Anwar, “Netflix daha fazla abone kazanmak için uğraşırken Disney pazar payını artırıyor. Disney'in hizmetlerini hızlı bir şekilde sunması ve yeni müşteriler elde etmesi nedeniyle uluslararası pazarlarda büyümek için daha fazla avantajı var" dedi. 

2017 yılında geleneksel kablo TV yayın akışından dijital bir platforma geçmeye karar veren Disney, Eylül 2024 sonunda 215 ile 245 milyon arasında toplam abone sayısına ulaşmayı hedefliyor.