Yarkadaş: SETA’nın gazetecileri hedef göstermesi, önümüzdeki süreçte bu kurumlarda çalışan arkadaşlarımızı olası bir operasyonun da işaretidir.

Yayınladığı skandal raporla gazetecileri fişleyen SETA'ya tepkiler devam ediyor. 'Gazetecilik suç değildir' diyen basın örgütleri SETA'nın gazetecileri hedef haline getirdiğini belirtirken, sözde rapor için bugün Çağlan Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunuldu.

SETA’nın sözde raporu için suç duyurusunda bulunan Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’ne destek amacıyla Çağlayan Adliyesi’ne gelen CHP 26.Dönem İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş da yaşanan bu duruma tepki gösterdi. Barış Yarkadaş, ‘’ SETA’nın bilimsel çalışma adı altında ortaya koyduğu rapor bir fişlemedir ve andıçtır’’ dedi.

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:


SETA’nın bilimsel çalışma adı altında ortaya koyduğu rapor bir fişlemedir ve andıçtır. Bu rapor iki amaç gözetmektedir: Birincisi; uluslararası basın ajanslarında çalışan arkadaşlarımıza gözdağı vermek ve onların gazetecilik yapma faaliyetinin önüne geçmektir. Diğeri de; belli ki olası bir operasyonun zemini hazırlamak için arkadaşlarımızın isimleri ifşaa edilmiştir.

Bu bağlamda; AKP iktidarının desteklediği SETA’nın ortaya koyduğu rapor adlı çalışmayı fişleme ve andıç olarak değerlendirmek en doğrusudur. Böyle bir bilimsel çalışma olmaz. Eğer SETA, medyada tek bir seslilik arıyorsa dönsün AKP iktidarını destekleyen medyaya baksın. İktidarın, % 95’ini denetim altında tuttuğu bir medyanın tek sesliliğini görmeyenlerin, uluslararası basın ajanslarında çalışan arkadaşlarımızı tek sesli yayın yapıyorlar, tek yanlı yayın yapıyorlar diye eleştirmesi akılcı değildir.

SETA’nın gazetecileri hedef göstermesi, önümüzdeki süreçte bu kurumlarda çalışan arkadaşlarımızı olası bir operasyonun da işaretidir. Eğer bu basın ajanslarında çalışan arkadaşlarımıza yönelik herhangi bir operasyon gerçekleşirse bunun doğrudan sorumlusu SETA’dır ve onu destekleyen AKP iktidarıdır.
İktidar, SETA gibi kurumlar aracılığıyla yaptığı sözde bilimsel çalışmalarla gazetecileri hedef göstermekte ve gazetecilik yapılmasının önüne geçmeye çalışmaktadır. Bu rapor medya tarihine bir andıç ve bir fişleme olarak geçecektir. SETA bu raporu derhal geri çekmeli, özür dilemeli ve bir daha bu tür fişleme ve andıç türü faaliyetlere girmeyeceğine dair de kamuoyuna söz vermelidir.