Bodrum Bitez’deki yazlığında, İmar Barışı’ndan sonra kaçak inşaat yaptığı iddiası üzerine inceleme yapılmasının ardından gazeteci Yılmaz Özdil, önemli bir karar aldı. Hükümete yakın medyada aleyhindeki yayınların sürdüğü Özdil, Sözcü’deki yazılarına ara verdiğini duyurdu.

Yılmaz Özdil, Sözcü’de bugün ‘Vicdani olan herkes biliyor‘ başlıklı yazısında, devlet gücü kullanılarak kendisinden intikam alınmaya çalışıldığını belirtti. Hukuksuz bir işinin olmadığını vurgulayan Özdil, seyahat yasağı nedeniyle de Bodrum’a gidemediğini hatırlatarak, şu satırlara yer verdi:

İki oda bir salon yazlığımızla alakalı linç kampanyasını biliyorsunuzdur mutlaka… Manşetlerinden yargısız infazlar yaptılar, ekranlarında mahkemeler kurdular, algı yaratmak için yalanlarla iftiralarla karalamalarla hükümler verdiler… Ama, bu ülkede namuslu hakimler var. Yürütmeyi durdurma kararı verildi.

… Seyahat yasağı var. İstanbul’dayım. “Valilikten izin alırsan Bodrum’a gidebilirsin” diyorlar.  Bana yönelik hukuksuz uygulamayla mücadele edebilmem için, Akp valisinden hukuki izin istememi bekleyenler, sanırım beni hiç tanımıyor.

Dolayısıyla, taa 700 kilometre uzaktan boğuşmaya çalışıyorum.

Günlük yazıya odaklanıp baskıya yetiştirebilmem maalesef imkansız. Az biraz izin rica ediyorum.