Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Ülke TV’de Esra Elönü tarafından hazırlanan “Arafta Sorular” programına konuk olan yazar Sevda Noyan’ın darbe iddialarıyla ilgili olarak “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır” sözleri nedeniyle hazırlanan raporu karara bağladı.

Bir süredir muhalif kanallara rekor cezalar yağdıran RTÜK, Ülke TV'ye yalnızca 3 kez yayın durdurma cezası verdi. Kararı CHP'nin RTÜK üyesi İlhan Taşçı duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Taşçı şöyle dedi; RTÜK, “Listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan'ın sözleriyle yayında “toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edildiği; toplumda nefret duyguları oluşturulduğu” gerekçesiyle Ülke TV’ye 3 kez program durdurma cezası verdi. 

 

NE OLMUŞTU?

'Yazar' Sevda Noyan, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ülke TV'de Haber 7 yazarı Esra Elönü'nün sunduğu televizyon programında "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" demişti.

Noyan, "15 Temmuz kursağımızda kaldı" diyerek şunları söylemişti:

"15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır."

Tepkiler üzerine açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ülke TV’de komşularına yönelik tehdit savuran ve ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan için kanala ceza verilmemesi gerektiğini söyleyerek, tehdit açıklamasının ‘büyütülecek’ bir konu olmadığını söyledi. Şahin, “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” demişti.