HALK TV'de yaynlanan Taksim Meydanı, programa İBB'nin Mehter gösterisiyle başladı. Program AB grubu izleyici reytinginde birinciliği aldı.

HALK TV'de cuma gecesi yayınlanan Taksim Meydanı adlı program, AB grubu reyting ölçümünde dün gece de birinciliği aldı. Total grubu izleyici ölçümünde ise 0.4 gibi küçük bir farkla A HABER 1. oldu.

MEHTERİ HALK TV'DEN İZLEDİLER

Haber kanallarının cuma gecesi performansları belli oldu. HALK TV'de yayınlanan, Gürkan Hacır'ın sunduğu, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin konuk, Araştırmacı Erol Mütercimler, gazeteci İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş'ın soru sorduğu program AB grubunda 1. oldu.

Programın açılışını yaptıktan sonra ilk 17 dakika İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un fethi kutlamalarını yayınlayan Taksim Meydanı'nda İstanbul'un fethi, Fatih Sultan Mehmet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk arasındaki tarihsel bağ konuşuldu. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul'un fethinin önemini örneklerle anlattı. İBB Mehteran Takımı'nın kıtlama törenindeki görüntülerin yer aldığı bölümler ise AB grubunda "en çok izlenen" diliminde yer aldı. Total izleyici grubunda ise bu dilimlerde A HABER 0.4 gibi küçük bir farkla 1. oldu. A HABER'de aynı saatlerde Cumhurbaşkanlığı'nın kutlama törenleri vardı.

Seyircilerin, Mehter ile İstanbul'un fethini HALK TV ve A HABER'den izlemeyi tercih etmesi ise ortaya ilginç bir tablo çıkardı.

İNCE YAYINI TERK EDİNCE...

Programın 3. bölümünde ise CHP'li Muharrem İnce'nin HABER GLOBAL'in yayınını terk etmesi ele alındı. İnce'nin yayınında soru soran Gazeteci Özlem Gürses, Global'deki krizin ardından, HALK TV stüdyosuna geldi. Gürses, tanık olduğu krizi canlı yayında anlattı.

İLK KEZ KONUŞTU


Aynı dilimde, İzmir'de tutuklanan ve serbest bırakılan CHP'li Banu Özdemir de yer aldı. Özdemir, tahliye olduktan sonra ilk kez bir TV programına katılarak yaşadıklarını anlattı.

ASKERİ ZEKA

Son bölümde ise Erol Mütercimler, İstanbul'un fethindeki askeri kurmaylık zekasını örneklerle gösterdi. Programın bu bölümü de en çok izlenen dilimler arasına girdi.