NTV, CNN Türk, Habertürk TV ve Show TV'de haber spikerliği yapan ekranların, ana haberin kraliçesi Ece Üner, kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Yeni yılla birlikte Üner, Türk televizyonlarına yeni bir soluk getiren ve "Türkiye'nin yeni yüzü" sloganı ile yayın yapan tv100'de olacak. Ana Haberler tv100'de Üner'e emanet edilecek.

Medyatava'ya konuşan başarılı spiker Ece Üner, kadrosunda Uğur Dündar, Ertuğrul Özkök, Cengiz Semercioğlu, Erdoğan Aktaş, Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır, Pınar Işık Ardor gibi tecrübeli gazetecilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, çok heyacanlı olduğunu ve hep birlikte yeni bir şey inşa etiklerini söyledi.

Bunun çok büyük anlamı olduğunu ifade eden Üner, "insanın kendisinin en iyi versiyonuna ulaşması için büyük bir motivasyon. Elbette birbirimizden de çok güç alıyoruz. Bu isimlerin her biri birbirini çok güçlendiren isimler, çok iyi olacak diye düşünüyorum çok umutluyum, keyfim de yerinde" dedi.

Başrolde sokaktaki insan olacak! 

Ece Üner, "TV100 ana haber kimlerin sesi olacak? Nasıl bir format göreceğiz ekranda? Bununla ilgili bir çalışmanız, düşünceniz varmı" sorusuna "Elbette var, var ki geldik! Çok şey değişecek, bir kere yüzde yüz halkın sesi olacak burası. Yani başrolde bu ülkenin bütün insanları var. Biz yokuz yani burada bu stüdyoda başrolde ben olmayacağım ana haberde, başrol sokaktaki insan olacak, onların gözünün içine bakabilmek için, yüzüne bakabilmek için daha doğrusu hakikatin gözünün içine bakmaya çalışacağız, yüzde yüz onların sesi olacağız, sustuklarını da buradan söyleyeceğiz. Belki günlük hayatta nefes almaya izni olmayanlar  bu bülten sayesinde buradan kükreyebilecek. Zaten baştan beri benim amacım bu, benim ekranda olma amacım bu, onu daha da pekiştireceğimiz işler yapacağız diye düşünüyorum." cevabını verdi.

16 Ocak'ta ilk ana haberi sunacaklarını belirten Ece Üner, sürpriz haber dosyalarının olduğu müjdesini de verdi.