Gençler arasında popüler kısa video paylaşım platformu TikTok, reşit olmayan kullanıcılara zaman kısıtlaması getireceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, 18 yaşın altındaki kullanıcıların hesaplarına otomatik olarak bir saatlik ekran limiti koyulacağı belirtildi.

Çinli ByteDance şirketine ait TikTok, çocuklar ve gençlerde bağımlılık yarattığı gerekçesiyle eleştirilere hedef oluyordu.

Yeni uygulamaya göre, 18 yaşın altındaki kullanıcıların, 60 dakikalık kullanım sonrasında devam edebilmek için şifre girmesi gerekecek. 13 yaş altındaki kullanıcılar içinse ebeveynlerinin ya da kendilerinden sorumlu bir yetişkinin bir şifre belirlemesi ve kullanımı 30 dakika daha uzatabilmek için bu şifrenin girilmesi istenecek. Reşit olmayan kişi TikTok'a aile hesabı üzerinden giriyorsa ebeveynler haftanın her günü için azami ekran kullanım süresi belirleyebilecek.

Şirket, ebeveynlerin çocukların belirli kelime ve etiketler altındaki içerikleri görmesini engelleyebilecekleri bir program geliştirdiğini de açıkladı.

GENÇLER HER GÜN 1 SAAT 47 DAKİKA TİKTOK'TA


TikTok, yeni kuralların "önümüzdeki haftalarda" uygulanmaya başlayacağını açıkladı. Ancak genç kullanıcıların, diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi yaşlarıyla ilgili yanlış bilgi verebilecekleri ya da süre limiti özelliğini kapatabilecekleri belirtiliyor.

Ebeveyn denetim uygulaması Qustodio'nun yaptırdığı araştırmaya göre 2022 yılında reşit olmayan kullanıcılar TikTok'ta günde ortalama 1 saat 47 dakika geçirdi.