CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Seçime çok az bir zaman kala Millet İttifakı’nın iki belediye başkanıyla toplamda 7 cumhurbaşkanı yardımcısı da şimdiden belirlendi.

AHMET AKIN DA O İSİMLERDEN BİRİ

Seçimin kazanılması durumunda yeni kabine üyelerinin kimler olacağı şimdiden merak konusu oldu. Bakan olması düşünülen ya da olmak isteyen kişiler milletvekilliği adaylık başvurusu yapmadı. CHP’de genel başkan yardımcısı Ahmet Akın da o isimlerden biri olarak öne çıkıyor. 3 dönem milletvekilliği yapan Ahmet Akın, MYK üyesi ve enerji alanında uzman isim olarak öne çıkıyor.

tv100'den Betül Araz'ın edindiği bilgilere göre,  Ahmet Akın’ın seçimin kazanılması durumunda enerji bakanı olarak Kabine’de yerini almasını kesin gözüyle bakılıyor.

  

9 NİSAN'A KADAR ADAYLIK BAŞVURU YAPABİLİYOR

Adaylık için başvuru yapmayan MYK üyeleri arasında Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Selin Sayek Böke, Seyit Torun ve Bülent Kuşoğlu da bulunuyor.

CHP’de milletvekilliği aday adaylığı başvuru süreci sona ermiş olsa da MYK üyeleri 9 Nisan’a kadar adaylık başvurusu yapabiliyor.

CHP’de belirlenen 8 isim, aday adaylarıyla yüz yüze görüşme yapacak. Görüşmeler sonucunda bir liste oluşturulacakken o çalışma ise Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak. Listeye son şeklini CHP liderinin vermesi beklenirken onay için CHP Parti Meclisi’ne götürülecek.

İYİ PARTİLİ ÜYELER İSTEDİKLERİ MİLLETVEKİLİ İÇİN OY KULLANACAK

Millet İttifakı’nın bir diğer ortağı İYİ Parti’de ise aday adaylığı başvuru sürecinin sona ermesine saatler kaldı.

1-2 Nisan tarihlerinde Ankara-İstanbul ve İzmir’in de aralarında olduğu 18 ilde sandıklar kurulacak. Temaül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacak.

İYİ Partili üyeler, istedikleri milletvekili adayı için oy kullanacak. İYİ Parti’de bakan olması düşünülen bazı isimler milletvekilliği aday adaylığı başvuru yapmadı. Son dönemde partiye katılan Profesör unvanlı ekonomistlerin bakanlık şansının yüksek olduğu belirtiliyor.

İYİ Parti’de Bilge Yılmaz ve Ümit Özlale adı bakanlık için geçen isimler arasında yer alıyor.