Candaş Tolga Işık, her hafta sanat, spor ve siyaset dünyasının önemli isimlerini tv100 ekranlarında konuk etmeye devam ediyor.

Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, tv100 ekranlarında Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'un konuğu oldu. Timur, Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. 

Timur'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

En kolay şey birlik olmak, bizim memleketimizde zor anlarda birlik olunuyor. 7-8 yıldır gidiyorum afet olan bölgelere, bu büyük takımların muazzam bir gücü var ve bu gücü sadece futbolda kullanmak %90’ını heba etmek oluyor. Galatasaray’la birlikte NEF Vakfı olarak yapıyoruz. Kalıcı konut yaptıracağız, bazıları Hatay’da olacak. İki kademeli bir iş yapıyoruz, 

 

Sağ olsun Sayın Bakan Murat Kurum, çok vizyoner bir şeyle yaklaştı bu işin içine sivil toplumu da çok önemli mimarları da kattı. Her yok oluş yeni bir var oluş. Bari o insanları tekrardan kentlerine geri dönmeleri için daha nitelikli daha doğru bir planlama yapılsın. Önümüzdeki yıl, herkesin önemli miktardaki kazancını oralara vermesi gerekiyor.

"O MAÇ SONRASINDA ÇIKMAK YANLIŞTI"

Candaş Tolga Işık'ın "Eşiniz, 'Ligi bitirtmeyiz' lafınızdan sonra size çok kızmış, siz de sonrasında üzüldünüz ve özür dilediniz" sorusuna yanıt veren Erden Timur, "O maç sonrasında çıkmak yanlıştı, çok sinirliydim. Bir daha da çıkmam. Bizim de tecrübesizliğimiz... Kasıt, bu lig bu şekilde nasıl biter idi" şeklinde yanıt verdi. 

"Bizim de tabii tecrübesizliğimiz. Bir insanın sinirle bağırıp, çağırmasını hakaret bile ediyor olsa fikrini söylüyor diye yorumluyorum. Ondan sonra maksadını aştığını 3-4 defa söyledim. O günden sonra sadece bir defa Sivas maçından sonra çıktım.

 
 

"Benim söylediğim şey maksadını nasıl aştıysa, bunun sürekli gündeme gelmesi de maksat dışında. Eşim, 'Kendini gördün mü?' dedi. Bir arkadaşım söyledi, 'Ben bunu demedim' dedim. Birlikte izledik, demişim. Bu sanırım beni yıllarca takip edecek. İnsanın hissiyatını ifade etmesi bence çok doğru ama söylemek istemediği bir şeyi söylemesi ve sonrasında bunun hakkında özür dilemesi de doğru."

"Sporda bu kadar başarısızlığın sebebi niyet, kabiliyet değil. Öyle birbirinden şüphe duyan, herkesin niyet sorguladığı, birbirine en az güvenen toplumuz. Toplantılarda ‘Ana amacımız sadece Galatasaray olmamalı’ diyorum."

CEMALNUR SARGUT İLE OLAN GÖRÜNTÜLER

O bir mevlit… Bunu Galatasaray seçimlerinden önce çıkarmışlardı. O da Kenan Rifai Büyükaksoy’un mevlidi. Kenan Rifai Büyükaksoy’da Galatasaray Lisesi mezunu, Atatürk’ün Millî Eğitim Bakanlığı teklif ettiği, herhalde 8 ya da 9 dil bilen bir büyük bir insan. 

 
 

Yok, bunlar yapıştırılmaya çalışılıyor ama benim anne tarafımda da baba tarafımda da Alevilik vardır. Ne gereği var böyle şeyleri insanı böyle şeyleri ifade etmeye bırakılmasında. Bunlar acımasızca işler, insanların bana yapıştıracağı en son şey o dur diye düşünüyorum.

ZANIOLO TRANSFERİ: BONUSLARI ÇIKARDIĞIMIZDA 15 MİLYON EURO

"Zaniolo'nun sözleşmesindeki bonuslar... 526 bin Euro, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırsak, Zaniolo'nun da bu maçların yüzde 50'sinde oynaması gerekiyor. Bunun tekrarlanması durumunda da aynı bonus. Çeyrek finale kalırsa yine 1 milyon, yarı finale kalırsa 1,5 gibi...

Biz görüşmeler yaptık, 5 yıl vadeyle olan 15 milyon euro, 15.11.2023 ilk ödemesi.

 

Bu gibi, turnuva başarısına ve bu turnuvalarda Zaniolo'nun oynadığı maçların yüzdesine bağlı olarak bonuslar toplanırsa 30 milyon Euro oluyor. Zaniolo'nun maliyeti, bonusları çıkardığımızda 15 milyon Euro. 30 milyon Euro'ya gidecekti 15 milyon Euro'ya aldık. Fenerbahçe teklif etti, Zanıolo’yu alamadı. Fenerbahçe, bizden çok daha fazla para verdi. Biz oyuncuyu zaten ikna etmiştik, oyuncu bizde oynamak istedi. Fenerbahçe'nin teklifi 16 milyon euro bonservis. Bonuslarla birlikte 21 milyon euro."

“ICARDI TRANSFERİNDE FENERBAHÇE DEVREYE GİRDİ”

"Biz hiçbir rakip takım transferine teklif vermedik. Icardi'de de böyle oldu. Icardi için Fenerbahçe devreye girdi, okey girebilir ama giriyorsa 'Girdim' der. Zaniolo'da da devreye girdi ama biz aldık. Ben bunu şu an söylemek zorunda olduğum için söylüyorum. Zaniolo'nun eskiliği mi kalmadı, sakatlığı mı kalmadı, 'Ali Bey'in yoğurt yiyişi farklı, böyle adamları istemiyor' mu kalmadı. Her şey yapıldı."

"Gerçekleşebilir bonuslarla birlikte, bizim teklifimiz 17 milyon euro olsun. Fenerbahçe'nin teklif ettiği net bonservis ile birlikte, aramızda 1 milyon euro fark var"

"OFSAYTIMSI MESELESİNİN YAYINLANMASINI İSTEYEN DE BİZİZ"

"Bazı konularda hiçbirimiz objektif olamıyoruz. Rakiplerimiz 10 tane açıklama yapıyor. Biz kendi lehimize de bir şey istemiyoruz. Sivas maçında çıkıp konuştuk. Ofsaytımsı meselesinin yayınlanmasını isteyen de biziz. 46. dakikada rakibinizin golünün iptal etmesini mi istersiniz yoksa 20. dakikada kırmızı kart görmesini mi istersiniz? Yaklaşık 90 dakika 10 kişi oynuyorsunuz. Herkes 10 kişi kalmak istemeyiz dediler."

"DEVRE ARASINDA HAKKIMIZ YENDİ DEDİLER"

"Bizi eleştiren insanlar önce özeleştiri yapacak. Sivas'ta lehimize bir hata yapıldığında çıkıp söyledik bunu. Onlar devre arasında çıkıp hakkımız yendi dediler."

GALATASARAY’IN SON PROJELERİ

İki yıl önce ilk olarak Burak Elmas’ın zamanında böyle bir proje iletmiştik. Dursun Özbek, gayrimenkul konularında atılım yapan Kemerburgaz’ı kazandıran, Riva projesini yapan, Mecidiyeköy’deki binayı bu hale getiren kişidir. Onun da başkan olmasıyla hız verildi.

Mecidiyeköy’den gelen paralar blokeli bir hesapta tutuluyor, Florya’dan gelecek olanlar blokeli bir hesaptan tutacak. 4 kademeli bir denetim sistemi var, bunların imzasıyla para serbest bırakılıyor, kalan bir fon oluyor. Bu fona kimse dokunamıyor.

"TAMAMEN ALİ SAMİ YEN'İ SPOR KOMPLEKSİ HALİNE GETİRECEK BİR PROJE OLACAK"

Statla, Vadi arasındaki 60 dönümlük alan Galatasaray’a üst hak olarak verildi. Burada kulübün merkezi, çoğu amatör branşların sahaları olacak, sporcuların konaklama yeri olacak. Tamamen Ali Sami Yen’i spor kompleksi haline getirecek bir proje olacak.

GALATASARAY’A BAŞKAN OLMAYI İSTER Mİ?

“Bu soru bana çok gelir. Kim istemez. Bir takımı tutan taraftarın hepsi ister. Kulüp başkanlığı çok önemli bir makamdır ama sonuçta bir dünya hedefidir. Başka bir amaç için çabalamak güzel. Gönlüm ister ama insanın amacının öyle bir şey olmaması lazım.