Cezaevindeki Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel'in 17 kilo verdiğinin ortaya çıkması üzerine, Mine Kırıkkanat da köşesinden çağrı yaptı.

HALK TV'de yayınlanan Taksim Meydanı adlı programda konuşan Barış Yarkadaş, "Cezaevindeki arkadaşımız Murat Ağırel, hücresine buzdolabı almıyor, meyve ve sebze koymuyor. Bu yüzden 17 kilo verdi. Murat, bu tutumundan vazgeç" demişti.

Bugün de Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mine G. Kırıkkanat benzer bir çağrı yaptı.

Kırıkkanat'ın yazısı şöyle:

Murat Ağırel'e...

Kardeşim Murat, duruşma günü yüzlerce vicdanlı insanla birlikte Çağlayan’daydım. Mahkeme salonuna almadılar. Üçünüzü serbest bırakıp dördünüzü içerde tutan kararla bayram ve matemi aynı anda yaşadım. Ama sevgili eşin, benim de canım Dilek nasıl zayıfladığını anlatınca, asıl o zaman kahroldum! Murat, sen bir savaşçısın. Hem de vazgeçmeyecek, sırtını dönüp kaçmayacak türden. Salt beyinsel anlamda değil, fiziksel anlamda güçlü olman şart! Eşin uyuyamıyor geceleri, duruşmadaki görüntün çıkmıyor aklından... Sana yalvarıyorum, yemek ye güzel oğlum. Sevenlerinin hatırı için beslen ve iyi bak kendine. Erime artık. Kara gözlerinden öpüyorum.