tv100’de yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programına katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Kabaktepe açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

14 MAYIS SEÇİMLERİ

"Bizim birincil hedefimiz 2018’i yakalayıp onun üstüne çıkmak. Milletvekili oy oranı olarak da 2018’deki sayının üstünde olacağımızı düşünüyoruz. İstanbul’da da Cumhur İttifakı olarak da yüzde 50’nin üzerinde milletvekilliğini bizim alacağımızı düşünüyoruz. Biz milletvekili sayımızla 2018’in altında olmayacağız. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı parlamentonun yüzde ellisinin fazlasıyla parlamentoda olacak. 300 milletvekilinin fazlasıyla parlamentoda olacak.

 
 

"YÜZYILIN MİTİNGİ OLACAK"

(Pazar günü yapılacak istanbul mitingi) İstanbul hem tarihi misyonu hem nüfus yoğunluğu nedeniyle herkesin gözlemlediği bir kenttir. Cumhurbaşkanımızın konuşmalarında bazı müjdeler ve açıklamalar olacak. Havalimanı mitingimiz yüzyılın mitingi olacak. ‘Türkiye sana emanet’ diyerek pazar günü 16.00’da buluşacağız. Burada asıl vurgumuz şu, burada emanet edilen şey milletimizin kendisi. Temsil olarak milletimiz kendisini cumhurbaşkanı adayına devredecek. Öyle bir geçişkenliği vurguluyoruz orada.

Yani emanet edilen Türkiye’nin kendisi. Atatürk Havalimanı’nda ‘Türkiye sana emanet’in ayrı bir anlamı var. Atatürk Havalimanı, bizim uçak sanayimizin yüksek teknolojimizin ilk adımlarının atıldığı bir mekandır.

"VATANDAŞLARIMIZ BU PROJEYE (YARISI BİZDEN KAMPANYASI) İNANDI, GÜVENDİ"

  

TOKİ yıpratılmaya çalışılıyor, yıpratmayın. Bu milletin kurumudur, şahsi değildir. İstanbul’da çok güzel bir çağrı yaptı sayın cumhurbaşkanımız müjde verdi. ‘Yarısı Bizden’ kampanyası. 490 binin üzerinde şu anda bağımsız hane yaklaşık 60 bine yakın bina dönüşüm için başvurdu. Tüm partideki vatandaşlarımız bu projeye inanmışlar, güvenmişler.

Siyasal yarışlar ülkenizi herkes adına en iyi yönetmek için yapılan yarışlardır. Millet bu yarış sürecinde, politikalarınıza, vizyonunuza hem yaptıklarınıza bakar hem yapıyor olduklarınıza bakar. Buna göre size yetki verir veya vermez. Ama bu kazanımların tamamı 85 milyon içindir. Bizim kazancımız 85 milyon vatandaşımızın tamamının kazancıdır.

"TÜRKİYE'DE HİÇ KİMSENİN KAYBETMEYECEĞİ BİR YAKLAŞIMIMIZ VAR"

Mesela en büyük yatırım Kadıköy’de, Kartal’da, Maltepe’de yani bizim böyle bir ayrımımız yok. Büyükşehir belediyesini yönetirken de ayrımımız yok. Hakikaten herkesin hak, hukuk, adalet, bireysel özgürlük anlamında siyasal düşüncelerinin herhangi bir önem arz etmediği etnik yapılarının artı veya eksi anlamında ona bir karşılık olarak dönmediği bir yaklaşımımız var. Bizim kazanmamız evet AK Parti’nin siyasal olarak kazanmasıdır. Ama Türkiye’de hiç kimsenin kaybetmeyeceği bir yaklaşımdır. Bunu böyle sergilemeye gayret ediyoruz. Bu süreci böyle devam ettireceğiz."