MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. İzzet Ulvi Yönter, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade'nin konuğu oldu. 

İzzet Ulvi Yönter'in açıklamalarından satır başları:

"13. CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLACAK, KİMSE BOŞ HAYALE KAPILMASIN"


- İlk tur tabi ki. Milletin iradesi 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı açık ara farkla seçecek. 13. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacak, kimse boş hayale kapılmasın. Türk milleti hamdolsun geleceğinden, vatanından, ümidinden vazgeçmez. TBMM'de çok güçlü bir MHP grubu tecelli edecek. MHP anket şirketlerinin yazıp çizdiği algı operasyonlarını elinin tersiyle itecek.

"OYU ANKET ŞİRKETLERİ KULLANMAYACAK"


- (Anket şirketleriyle ilgili eleştirileri) Bizim ayağımıza pranga vuramayacaklar. Bu sistemli ve şiddetli bir operasyon. Cumhur İttifakı üzerinde dış bağlantılı operasyonun sonuç alacağını mı zannediyorlar? MHP, milletin duasında, suskun milyonlar ‘MHP’ diyor. Bir avuç güdümlü anket şirketi MHP’yi bastırmaya çalışıyor. Cumhur İttifakı demek Türk milleti demek. Milli şerefin, haysiyetin müdafaası demek. Bundan teröristler, manda ve himaye özlemi çeken köksüzler, iç ve dış işgal cephesi rahatsız olur. Bunlar Türklüğün zayıflamasını hedefliyor. Oyu anket şirketleri kullanmayacak, bu milletin tertemiz evlatları kullanacak. Bu irade de MHP’ye yeni bir zafer yaşatacak. MHP’nin zaferi Türkiye’nin zaferi olacak.

- (MHP neden seçime ortak listeyle girmedi?) MHP'ye oy vermek geleceğe destek vermektir. MHP'ye, AK Parti'ye verilen oy Büyük Türkiye'nin inşasına taşınmış harçtır. Geleceğin mimarı Cumhur İttifakı'dır. Bunu AK Parti kendi listesiye MHP kendi listesiyle yapacak. Nihayetinde cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan olacak. TBMM'de çok güçlü bir MHP ve Cumhur İttifakı grubu tecelli edecek. 

"1923’TE KURULAN TÜRKİYE’DEN İNTİKAM ALMAK İSTİYORLAR"


- The Economist'i 2023 seçimi niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteniyor. Türkiye’yi etnik ve mezhep temelinde bölmek ve parçalamak istiyorlar. The Economist’in bu sayısında, terör koridorunun açılması konusunda zillet partilerinden bir üst düzey görevlinin görüş beyan ettiği belirtiliyor. S-400 sistemini depoya alacaklarmış, 21 yıllık dış politikası rafa kaldıracaklarmış, Türkiye Batı'nın, ABD'nin ileri garnizon devleti olacakmış. Kılıçdaroğlu ve zillet ortakları, manda ve himaye teklifinde bulunan çevrelerin kucağına düşmüş vaziyetteler, bunların tuzağındalar, bunların yörüngesine sabitlenmiş durumdalar. Tarih tekerrür ediyor, 1923’te kurulan Türkiye’den intikam almak istiyorlar. Bunu da siyasete yuvalanmış sözde demokrat, sözde özgürlükçü, sözde adaleti savunan, sözde halkın yanında olan zihniyetlerle yapıyorlar. Bu millet bu oyuna asla düşmeyecek.

"HÜDA PAR KATEGORİK OLARAK TERÖRÜ REDDETMİŞ"


- HÜDA PAR ve Cumhur İttifakı ilişkisini analiz edecekleri yerde HDP-PKK, HDP-CHP, PKK-İYİ Parti, CHP-İYİ Parti'nin ilişkisine baksınlar. HÜDA PAR kategorik olarak terörü reddetmiş, kamuoyuyla paylaştılar. HDP’nin bir defa da olsa terörü reddettiğine şahit oldunuz mu? Konuşulması gereken Türkiye’ye cephe açan iç ve dış ihanet bloğudur.

- (Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Türk bayrağı demeyelim Türkiye bayrağı diyelim" çıkışı) Bayrağın, vatanın, milletin, devletin ismi Türk'tür. Biz Türk oğlu Türk'üz. Coğrafi esaslara göre millet, bayrak, gelecek tanımı olmaz. 

- Büyük bir oyun oynanıyor. Yüzyıllık cumhuriyetten hazımsız bir kitle zillet ittifakında temerküz etmiş vaziyette. Cumhuriyetle hesaplaşma süreci başladı. Biz ‘Cumhuriyeti geleceğe taşıyalım’ diyoruz. Bunlar temeline dinamit döşemekle meşguller.

- (AK Parti'nin HDP'yi ziyareti) TBMM’de bir insanlık onuru, inanç hakkı hususunda grubu bulunan partiler ziyaret edilmiştir, AK Parti’nin yaptığı budur. CHP Genel Başkanı’nın yaptığı başka bir şey, CHP Genel Başkanı’nın görüşmesi başka bir maksatla.

"KILIÇDAROĞLU KAYBEDECEĞİNİ GÖRDÜ"


- (Kılıçdaroğlu'nun provakasyon sözleri) Bunların hepsi toplumu korkutmak ve bazı provakasyonlara hazırlık yapmak için mevzi kazmaktır. Millet ne diyorsa o olacaktır. Kimsenin eline silah aldığı yok. Asıl Kılıçdaroğlu kimlerle yol yürüdüğüne baksın. Milli birlik ve kardeşliğimize kimse müdahale edemez. Kılıçdaroğlu, kaybedeceğini gördü, korkuya kapıldı, telaşlandı. Çünkü 14 Mayıs’tan sonra siyasetin sonuna geldiler, bu iş bitti. Kılıçdaroğlu, yanına aldığı zillet partilerinin başkanlarını uçurumdan atmanın sınır hattında, hep beraber gidecekler.

- Biz 24 Haziran 2018 öncesi ne söz vermişsek tuttuk, hepsini yerine getirdik. ‘EYT’lilerin mağduriyeti çözülecek’ dedik, çözdük. ‘Asgari ücret üzerindeki vergi yükünü hafifleteceğiz’ dedik, tuttuk.