CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, tv100'de yayınlanan Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade'nin konuğu oldu.

Engin Altay'ın açıklamaları şöyle:

"-Millet İttifakı dersine iyi çalıştı ve millete de meydanlarda anlatıyoruz. Milletin beklentileri bütün bu vaatleri duymak değil, öncelikler var, onların çözülmesi lazım. Önceliklerimizi belirledik.

-Sayın genel başkanımız bunca vaat içinde en önemli 2 vaat olarak, aile destekleri sigortasını ve devlet okullarındaki çocuklarımıza ücretsiz su, süt ve yemek meselesini çok önemsiyor.

 
 

"BİN LİRALIK GENÇ KART VERECEĞİZ"

-18-22 yaş bandındaki gençlere, babalarının, annelerinin verdiği harçlıklar yetmiyor. Onlara bir genç kart vereceğiz ve oradan destek alacaklar. Şimdi 1000 lira olarak belirledik ama enflasyonla bağlantılı olarak rakam değişecek.

"EMEKLİLERE BAYRAMDA 15 BİN LİRA VERECEĞİZ"

-Bay Kemal şunda kararlı, Kurban Bayramı yaklaşıyor. İnşallah emeklilerimize 15 bini vereceğiz. Kurban Bayramı'nda, Ramazan Bayramı'ndan alacağı olan emeklinin 6 bin 500 lirası artı 8 bin 500 lira toplam 15 bin TL'yi vereceğiz.

 
 

"BİZ BAYRAKTAR'I DESTEKLİYORUZ"

-Hükümetin, Bayraktar’ı desteklemesinden zerre şikayetimiz yok. Bayraktar gibi diğer savunma sanayiye yatırım yapmış şirketleri de devletin desteklemesi lazım. Biz tümünü destekliyoruz. Yapılan işleri küçümsemiyoruz, daha iyisi mümkün. Bana ait bir söz vardır. En iyinin en iyisi vardır. Bunlar güzel işler. Sınır güvenliğimiz için de çok gerekli işler.

"MUHARREM İNCE CHP'NİN HALA EVLADIDIR"

-(Muharrem İnce'nin 'Deva ve Gelecek Partisi ittifaktan ayrılsın o zaman desteklerim' çıkışını nasıl yorumluyorsunuz?) Biz yola çıktıklarımızı değiştirmeyiz. Yola çıkmış bu 6 başkan. Bu 6 genel başkan niye bir araya gelme gereği duydu? Bunu aslında milletin düşünmesi lazım. Muharrem Bey yolda bulduğumuz biri değildir. Muharrem Bey, Cumhuriyet Halk Partisi'nin evladıdır. Bana göre de hala evladıdır. Bir öfkeyle bir kızgınlıkla kendine ayrı bir yol açtı. Başarı dilemekten başka bize bir şey düşmez. Bu tutumuyla alakalı takdiri ve kararı verecek olan ben değilim sonuçta millet bu hükmü verecek. Muharrem İnce, iyi insandır, iyi siyasetçidir. Çok zekidir, benden zekidir mesela çok net söyleyeyim. 

 
 

"İKİNCİ TURA KALMAZ"

-Ben sokağa bakmayı tercih ederim. Çok net söylüyorum, bu seçim ikinci tura kalmaz. Kalma ihtimalini düşük görüyorum.

"KARŞIMIZDA BİR DÜŞMAN YOK"

-(Seçim güvenliğinden bir endişeniz mi var?) Seçim güvenliğinden bir endişesi olsa Bay Kemal'in kazandıktan sonra sokağa çıkmayın demez. Yani orada bir tereddüt görmüyoruz biz. Çok net söylüyorum, ben sayın genel başkanımın 14 Mayıs gecesinde cumhurbaşkanı ilan edileceğini görüyorum. Bir zafer kazanmadık, karşımızda bir düşman yok. Zafer kazanmış gibi sokağa çıkıp kimse nara atmasın. Heyecana kapılmasın arkadaşlarımız diyor.

"SADULLAH ERGİN'LE İTTİFAK YAPMADIK"

-(Sadullah Ergin konusunda taban ikna edildi mi?) Eleştiriler var, İYİ Parti’den de eleştiriler var ama biz Sadullah Ergin’le ittifak yapmadık, DEVA Partisi’yle ittifak yaptık. Bakın Ankara örgütümüz takır takır çalışıyor. Hiçbir sorun yok. 

"6 MİLYON OY ALMIŞ HDP'YE TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEM"

-HDP’yle hiçbir pazarlık yok. HDP aday çıkarmıyor diye burada pazarlık aramak bir art niyettir. Genel başkanımıza destek vereceklerini beyan eden siyasiler de var, yöneticiler de var. PKK eli kanlı bir terör örgütüdür, devlet bu terör örgütünü bitirmelidir ama ben 6 milyon oy almış HDP’ye terör örgütü demem, denmemeli."