tv100 ekranlarında ilgi ile takip edilen Akşam Raporu programına, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe konuk oldu. Kabaktepe, Pınar Işık Ardor'ın sorularını yanıtladı.

Osman Nuri Kabaktepe'nin açıklamalarından satır başları:

"CİDDİ ANALİZLER YAPTIK"

-Hakikaten Türkiye’de ilk kez tecrübe ettiğimiz bir seçim süreci oldu 2.tur. Şöyle bir fark oluştu aslında 1.tur büyük bir anket sonucuydu. Dolayısıyla biz birinci tur sonuçlarını analiz ederek hazırlanıyoruz. O seçim sonuçlarını hemen 2 gün içerisinde 15 günlük çalışma planına sığabilecek düzeyde ciddi analizler yaparak son iki haftayı yani 13 günü ona göre planlamaya gayret ettik. Bölgesel analizler, mahalle analizleri, sandık analizleri yaparak 13 günümüzü planladık. 

 
 

"AK PARTİ İSTANBUL'UN BİRİNCİ PARTİSİDİR"

-(Bunu beklemiyordum dediğiniz neler var?) Çok bizi hayrete düşüren bir manzara olmadı.

-İstanbul'da birinci parti AK Parti olacak demiştim. AK Parti, İstanbul'un birinci partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi ile arasında ezici bir fark vardır. Cumhur İttifakı olarak biz İstanbul'da milletvekillerinin yüzde ellisini belki daha fazlasını alacağız demiştim bu da gerçekleşti. 98 milletvekilinin 51 veya 50'si bizim milletvekillerimiz oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde biz önde tamamlayacağız demiştim, bu da gerçekleşti. 

"SEÇİM CUMHURBAŞKANIMIZIN LEHİNE TECELLİ EDECEK"

 
 

-28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimde, ben Ankara'da da, İstanbul'da da milletimizin teveccühüyle bu tablonun Cumhurbaşkanımızın lehine tecelli edeceğini, Cumhurbaşkanımızın önde tamamlayacağını ve 13. cumhurbaşkanı olarak Ankara'ya gideceğini görüyorum.

"DEPREM VE EKONOMİ ÖN PLANDA OLDU"

-(Vatandaş, İstanbul sizden ne istiyor?) Deprem konusu öne çıkıyor, ekonomi öne çıkıyor, terör öne çıkıyor. Bu dönemde daha da öne çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun terör örgütlerinin kendine dönük yaptığı destek açıklamalarıyla ilgili hiçbir şey demeyip farklı yöntemlerle bunu bastırmaya çalışıp kendisinin de bu konuyu tersten köpürterek aslında kendini terörün desteğini daha da fazla yaygınlaşmasına neden oldu. Onun da farkında mı bilmiyorum kendileri.

"İSTEYEN İSTEDİĞİYLE İTTİFAK YAPABİLİR"

 
 

-Siyasi partilerin ilkelerinin peşinde mi koştuklarını yoksa iktidar hırsına kendi seçmenlerini ve ilkelerini kurban edip etmediklerinin testiyle karşı karşıya Millet İttifakı. İddialı bir şey söylüyorum ama siyasi tarihi açısından da siyasi bilim açısından da çok önemli bir bilimsel gerçekleri ifade ediyorum. Kendi seçmenlerine ihanet mi edecekler? Yoksa kendi ilkelerine sadık mı kalacaklar? İsteyen siyasi parti siyasi aktör istediğiyle ittifak yapabilir. Bizim bununla ilgili söyleyeceğimiz hiçbir şey yok.

-Sizin söylemleriniz ve eylemleriniz tutarsızlaştığı zaman kendi tabanınızı da inandıramazsınız. Şimdi KANDİL zaten yerle bir edildi. KANDİL’deki teröristlerin çoğu Suriye’ye geldi. PYD oldu PKK oldu YPG oldu.