Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP'nin sosyal medya ile ilgili yapacağı düzenlemenin Erdoğan'ın canlı yayınına gelen rekor beğenmeme ile ilgisi olmadığını yazdı. Kaynağı ise üst düzey AKP'li isimler!

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, "Sosyal medya nasıl düzenlenecek?" başlıklı bugünkü yazısında, AKP'de sosyal medya düzenlemesi konusunda yaşanan tartışmayı ve Netflix'in bu düzenlemeye nasıl girdiğini yazdı.

Hande Fırat'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

Üst düzey birden fazla AK Partili isme bu düzenlemelerin Cumhurbaşkanı’nın YouTube’da aldığı dislike’larla ilgili olup olmadığını sordum. Konunun bununla ilgisi olmadığını söylediler. Bu arada şunu da söyleyeyim, liderler telefon ellerinde, “Dur şu tweet’i atayım, kaç like almışım bakayım” diye yaşamıyorlar. Tüm bunları onlar adına yapan ekipleri var. Gelelim telaffuzuyla, Dark ve spoiler ile gündem olan Netflix’e... AK Partililer de Netflix’in bir sosyal ağ olmadığını biliyor. Ancak sanıyorum Cumhurbaşkanı’nın dizi izlemeye vakti olmamıştır.

Kısacası bir gün MYK’da yapılan sunumdan sonra belli ki bir karışıklık olmuş. Üzerinde konuşulan düzenlemelerin Netflix ile bir ilgisi yok.

Peki Netflix nasıl gündeme geldi?

Son MYK toplantısında meşhur Z kuşağı konuşulurken gençlerin ne izlediği konusu da gündeme geliyor. Netflix AK Parti’nin gündemine de böyle geliyor. Özellikle LBGT dizi ve filmleri konuşuluyor. Bunun ayrıntılarını da bir başka yazıda ele alalım. LBGT dizi ve filmleri konuşuluyor