Oyuncu kadrosunda Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık, Burçin Terzioğlu ve Funda Eryiğit’in yer aldığı Netflix‘in Türkiye yapımı ilk orijinal dizisi “Hakan: Muhafız”, dördüncü sezonuyla 9 Temmuz’da izleyiciyle buluştu.

Ancak, dizinin yeni sezonunun ikinci bölümünde yer alan iki kadının öpüşme sahnesi üzerine Twitter’da, “Hakan: Muhafız 4. sezonda gay öpüşme var. RTÜK bile kontrol amaçlı Hakan: Muhafız’ı izlememiş” şeklinde bir mesaj paylaşıldı. Bu tweet’e yanıt veren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ise,  emojili “izledik” yanıtını verdi.

"ALMANYA'DA ERİŞİME KAPATILDI"

Uslu ardından şu paylaşımları yaptı

"Netflix gibi internet tabanlı isteğe bağlı yayıncılık yapan kuruluşların düzenlenmesi ve denetlenmesine dair bir bilgi paylaşmak istiyorum.

Netflix hizmet içeriğinden kaldırılmasını içeren yazılı talebi üzerine içerik Netflix Almanya kataloğundan çıkarılmıştır. Zombi konulu korku türünde ve birden fazla serisi olan film, içerdiği aşırı şiddet sahnelerinden ötürü Almanya’da erişime kapatılmıştır.

Bu sadece bir örnek, farklı çarpıcı ülke örnekleri de var. Netflix, yapımlarında ülkelerin hassasiyetlerini gözetmek zorunda. Bu sadece ülkemiz için değil, tüm dünyada böyle iken ülkemize yönelik eleştirileri haksız bulmamak elde değil."

DENETLEME YETKİSİ BULUNUYOR

RTÜK’ün erişime açılan içeriği yayınlandıktan sonra denetleme yetkisi bulunuyor. 1 Ağustos 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan “ Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamında Sunumu Hakkında Yönetmelik” kapsamında dijital platformlarda yayınlanan içerikler de RTÜK denetimi kapsamına girmişti.

Katıldığı canlı yayında sosyal medya düzenlemesi üzerine konuşan AKP Genel Başkanı Mahir Ünal, “Aşk 101” dizisinin senaryosunun ilk halinde “Osman” karakterinin eşcinsel olduğunu söylemiş, daha sonra Netflix ve RTÜK arasında yapılan görüşmeler sonucunda senaryonun değiştirildiğini doğrulamıştı.