Saygı Öztürk, "Bu hareketlilik devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticileri İnce'nin hafta içinde neler söyleyeceğini bekliyor. İnce'nin söylemlerine karşı CHP yönetiminin de söyleyecekleri var. İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında, CHP Genel Merkezi'nin kendisini yalnız bıraktığını öne sürüyordu. Aslında, konunun bu noktaya gelmesinin bir nedeni de İnce'nin tutumu olmuş." değerlendirmesinde bulundu.

İNCE GÖRÜŞMÜYOR

Öztürk, "Gelişmeleri yakından bilen CHP'nin bir üst düzey yöneticisinden dinliyorum: 'Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir hafta önce, Genel Başkanımızın talimatıyla, Genel Başkan Yardımcılarımızdan Onursal Adıgüzel'i, İstanbul'a gönderiyor. Onursal Adıgüzel, seçim günü gerek veri akışının nasıl sağlanacağı, diğer siyasi partiler, haber ajansları ve gönüllüler arasında nasıl koordinasoyunun sağlanacağı konusunda bilgi aktaracaktı. Onursal Adıgüzel, İnce ile görüşebilmek için birkaç saat otelde kaldı ama bir türlü görüşme sağlanamadı. Sonunda, İnce'nin koruması, genel başkan yardımcımıza, ‘Muharrem Bey sizinle görüşmeyecek' diyor. Yani, seçim gecesi Muharrem İnce'ye veri akışının nasıl sağlanacağı bilgisi verilemiyor.'"

Öztürk, "Genel Başkan, gelişmeleri kuşkusuz yakından izliyor. Ama İnce'ye cevap vermediği gibi, parti yöneticilerine de 'susun, cevap vermeyin, polemiğe girmeyin' uyarısında bulunduğunu öğreniyorum. Bu konuyu, olayın yakın tanıklarından bir MYK üyesi şöyle anlattı: Biz polemik peşinde değiliz.Muharrem İnce, parti için kıymetli bir insandır. Partimizin Cumhurbaşkanı adayı oldu. Hepimiz onun arkasında durduk, seçimi kazanması için mücadele ettik. Bu aşamada İnce'nin yaptığı bazı eleştiriler, çıkışlar olabilir. Ama bunu kamuoyu önünde karşılıklı bir polemiğe dönüştürme düşüncemiz yoktur. Geçmişte olağanüstü kurultay için imza toplama girişimi sırasında karşılıklı açıklamalar partimize zarar verdi. Aynı tuzağa düşmeyeceğiz. Bir de size bir video göndereceğim. Muharrem Beyin, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yaptığı açıklamadan 1.5 dakikalık bir bölümü göndereceğim.'Parti yetkilisi o videoyu gönderdi. İnce'nin arkasında durduklarının kanıtı olarak İnce'nin konuşmasını gösteriyor." ifadesini kullandı.


Öztürk yazısında şunları kaydetti:

İnce şu açıklamayı yapıyordu:

“Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini, sandıklarda çeşitli usulsüzlükler yaşandığını gördük. Görevli arkadaşlarımız bunlarla cansiperane mücadele ettiler. Onların sandıklara sahip çıkma azimlerini ve kararlılıklarını kutluyorum. Kendi adıma ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum. Seçimde, her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı rakamlar ve oranlarla anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar, toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum.”

Yani, bu video içeriğiyle, İnce'nin, genel merkezin görevini yaptığı ortaya konuluyor. O yüzden bugün İnce'nin parti yönetiminin kendisini yalnız bıraktığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını dile getiriyorlar.