Türkiye, Akdeniz'de Oruç Reis gemisi için 23 Ağustos'a kadar NAVTEX ilan etti. NAVTEX ilanı sonrasında Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi görev yapacağı bölgeye ulaştı.

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, yeni NAVTEX ilan edilmesinin ardından Kıbrıs'ın güneybatı açığındaki bölgeye ulaşırken, Türk hücumbotu Antalya'nın Kaş ilçesi önüne, Yunan hücumbotu ise Meis Adası önüne demirledi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan videolu paylaşımda, MTA ORUÇ REİS araştırma gemisine Türk Deniz Kuvvetlerinin refakat ve koruması altında olduğu görüldü. Bakanlık, “Şanlı tarihimizden, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığımız ilhamla Mavi Vatanımızdaki her türlü hak, alaka ve menfaatimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar korumakta kararlıyız, buna muktediriz. Mîsâkımız Mavi Vatanımızdır” ifadelerini kullandı.

YILMAZ ÖZDİL'DEN TEPKİ

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil "Kendi silahlı kuvvetlerine kumpas kur, kendi donanmanı esir al, vatansever subaylarını şehit et, sonra mavi vatan ayağıyla oy kovala... İnsanda biraz utanma olur" sözleriyle tepki gösterdi.