CHP'li gazeteci Mustafa Yavuz yeni bir yazı kaleme aldı.

Şöyle dedi:

Fenerbahçe spor kulübü başkanı Ali Koç’un başkan seçilmesi neredeyse 3 yıl oldu, bana göre bu 3 yılda Futbol’dan çok Fenerbahçe üzerine uzun yıllar boyunca çökmüş olan derin statüko ile uğraştı, halende uğraşmaya devam ediyor. Allah yardımcısı olsun kolay değil. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe’nin eski kaptanı Ümit Özat’ın açıklamalarını dinledim, Fenerbahçe’deki derin statükocu yapı Ümit Özat gibiler üzerinden Fenerbahçe’nin başarısının engellemek için her türlü komployu düzenleyip iftirayı atıp yeter ki Ali Koç başarısız olsun Fenerbahçe kaybetmiş gerisi önemli değil diyerek algı operasyonu yapıyorlar.

“En çok bu ülkeye zarar veriyorlar”

Fenerbahçe’deki derin statükocu yapı aslında en çok bu ülkeye zarar veriyor büyük resmi artık görmemiz lazım bu statükocu yapı, Ali Koç 2018 yılında ilk başkan seçildiğinde tüm Fenerbahçe camiasını birleştirmiş ve çok büyük umutlar yeşertmişti hem Fenerbahçe için hem Türk Futbolu ve sporu için ama bu derin yapı telaşa kapıldı elinden geleni ardına koymadı görünen o ki durmayacaklarda Ümit Özat gibiler susmayacak.

“Tek bir amaca hizmet ediyorlar”

Aslında bunlar tek bir amaca hizmet ediyorlar bağlı oldukları derin statükocu yapının Fenerbahçe’nin başarısızlığı için Ali Koç başarısız algısı oluşturmak yazımın başlığında dedim gibi Ali Koç yalnız değildir, Ali Koç’a başarısız algısı yaratmak nafile bir çabadır.

Türk futbolu çok uzun zamandır geriye gitmektedir. Şunu unutmayalım ki Ülke markasının inşası sürecinde kamu diplomasisi ekseninde sporun rolü çok büyüktür, sportif başarı yumuşak güç unsuru olarak kabul edilir.
Ali Koç’un kazanacağı başarı hem Fenerbahçe hem içimizdeki istemezükçülerin işine gelmez ama yılmak yok.

3 Haziran 2018’de tarihi oy alarak Fenerbahçe'de başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç Fenerbahçe’nin içindeki derin statükocu yapıya rağmen başaracaktır.