Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta grup toplantısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef almıştı.

Akşener’in Rize ziyareti sırasında yaşadığı saldırıya değinen Erdoğan, “Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Bunlar iyi günler. Bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez. Bizler hep bu ülkede gerçekten saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun çalışmasını yaptık.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın sözleri siyasetin farklı kesimlerinden tepki görmüş, ifadeleri tehdit olarak değerlendirilmişti.

RTÜK ELEŞTİRENLERE CEZA YAĞDIRDI

 
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Erdoğan’ın sözlerinin değerlendirildiği Halk TV’deki programa ceza verdi.

RTÜK Üyesi Okan Konuralp, kararla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan’ın, Akşener’e atfen ‘Bunlar iyi günler’ cümlesiyle biten konuşmasının ‘cinsiyetçi/şiddeti azmettirici’ olmadığını savunan RTÜK, konuşmanın eleştirildiği HALKTV’ye idari para cezası verdi. Versin! Güzel günleri hep birlikte göreceğiz.

Öte yandan, SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi’nin itibarsızlaştırıldığı gerekçesinin de olduğu raporla KRT’ye de para cezası veren RTÜK, FOX TV’yi de cezasız bırakmadı. Bu kararlara karşı oy verdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım.”

TAŞCI: KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı ise, "RTÜK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İyi Parti Lideri Meral Akşener’e yönelik “Daha dur, bunlar iyi günler” sözlerinin kadına şiddet anlamına gelmediği gerekçesiyle (!) Şirin Payzın’ın eleştirilerinden dolayı Halk TV’ye yüzde 2 idari para cezası verdi! Karar oyçokluğuyla alındı" ifadelerini kullandı.