Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in Youtube üzerinden Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş ile ilgili iddialarda bulunmuştu. Sedat Peker, Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'a ait ultra lüks The Bodrum by Paramount Hotel'de başka medya ve yargı üyeleriyle birlikte ücretsiz kaldığını ileri sürmüştü.

Ayrıca Sedat Peker, Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'dan Türkiye'ye dönüşünün sağlanması karşılığında 10 milyon Euro para istediğini de iddia etmişti. Ardından Haberturk.com yazarı Fatih Altaylı'ya ulaşan Sezgin Baran Korkmaz, Veyis Ateş'in kendisinden "bazı klikler" adına para istediğini söylemişti. Sezgin Baran Korkmaz ile telefon konuşmasını paylaşan Altaylı, yurtdışındaki işadamı ve Ateş arasındaki konuşmadan ve ses kaydından bahsetmişti. Ertesi gün Haberturk.com yazarı Sevilay Yılman, Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş arasındaki telefon konuşmasının kısmi içeriğini yazmıştı.

Veyis Ateş, Habertürk TV'deki görevinden bugün istifa etti. Ateş hakkındaki iddialara cevap vermek için bugün Halk TV ekranlarında İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayacak.

Veyis Ateş ile ilgili gündemde akla gelen sorular ise şöyle:

Veyis Ateş, Sezgin Baran Korkmaz'dan para istedi mi; istediyse hangi klikler adına istedi?

Habertürk'te İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan söyleşiyi kendisi mi organize etti? Formatını kendisi mi yaptı? İsmail Saymaz'ın sorularını bloke etti mi?

Paramount Otel'de kaldı mı? Kaldıysa parasını kim ödedi?

Meslek yaşamında yükselişini Soylu'ya mı borçlu?

Sedat Peker'e yakın isimlerle siyaset yaptı mı?

Sedat Peker'le diyaloğa girdi mi?

Program bugün saat 20.00'de Halk TV ekranlarında canlı yayınlanacak.