Gazeteci Metin Göktepe için katledilişinin 24. yıl dönümünde Esenler Kemer Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Anmaya katılan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu “Hakikati ne kadar derinlere gömerlerse gömsünler, hakikat her zaman bir yerlerden ışığını gösterir. Metin Göktepe şahsında mücadele eden bütün gazeteciler o hakikatin ışıklarıdır” dedi.

24 yıl önce bugün “Mutlaka ben izlemeliyim” diyerek gittiği haberde gözaltına alınan ve sonrasında darp edilerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe, İstanbul Esenler’de bulunan Kemer Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Anma etkinliğine Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, CHP Bağcılar İlçe Başkanı Av. Murat İmrek, CHP Eyüp İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş ile Göktepe’nin ailesi ve çok sayıda gazeteci katıldı.

“Halka hakikatleri anlatmanın bedeli ağır”

Törende konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Metin Göktepe gazeteciliği diye bir olgunun oluştuğunu ve bugün Metin Göktepe gazeteciliğinin hala yapıldığını ve gelecekte de yapılacağını dile getirdi. Göktepe’nin dövülerek katledildiğini hatırlatan Kaftancıoğlu, “Halka hakikatleri anlatmanın bedeli o gün de vardı ve ağırdı bugün de var ve ağır; gelecekte de ağır olacak. 24 sene sonra Metin’i bir kez daha anarken bizler, halka hakikatleri anlatmak için bulunduğumuz yerlerde bunun mücadelesini verirken hakikati ne kadar derinlere gömerlerse gömsünler, hakikat her zaman bir yerlerden ışığını gösterir. Metin Göktepe şahsında mücadele eden bütün gazeteciler o hakikatin ışıklarıdır” dedi.

Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe de yaptığı konuşmada “Bugün 24 yıl oldu. Aslında Metin hala yaşıyor, 24 yıl önce bugün hala şu an görevinin peşinde, gazetecilik yapıyor hala. 24 yıl önce hepimizin bildiği gibi bir toplumsal olayı izlemek üzere gittiğinde Metin, gözaltına alındı ve gazeteciye özel muamele diyerek Metin’i hunharca katlettiler. Aslında katlettikleri Metin değildi sadece o gün için gerçeği de gerçeğin halka ulaşmasını da engelleme çabasıydı” ifadeleri kullandı.