Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugün kaleme aldığı yazısında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir çıkış yolu aradığını belirterek MHP ile yola devam edip etmeyeceğine karar vereceği tarihin eylül-ekim olduğunu söyledi.

“Güçlendirilmiş soytarılizm sistemi!..” başlıklı yazısında, AK Parti’nin yeni seçim kanunu üzerinde çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Ahmet Takan, “AKP, yeni seçim kanunu için HDP ile el altından görüşüyor olabilir mi?.. Daraltılmış bölge sistemine destek alarak kanunun Meclis’ten geçirilmesi için… HDP’ye ‘seçimde Meclis çoğunluğunu kapalım sonra da Anayasa değişikliğine birlikte bakarız’ denmiş olabilir mi?..” diye sordu.

“Yandaş kalemlere bugünlerde “İyileştirilmiş Cumhurbaşkanlığı Sistemi” diye yazdırılıyor…” hatırlamasında bulunan Takan, devamında “Hayırdır bayram değil seyran değil” diyeceğim ama işaret fişeği bayramda o görüntülerle atılmış olabilir. Cumhur İttifakı içinde çatlak inkar edilse de ortada kabak gibi sırıtıyor. İçeride ve dışarıda sıkışan Tayyip Erdoğan çıkış yolları arıyor” ifadelerini kullandı.

Takan yazısına şöyle devam etti: “Bu aralar sarayda hazırlanan yeni seçim yasası taslağı ve Cumhur İttifakı ortakları arasındaki görüş alışverişleri de epeyce yazdırılıyor. Parlamento tatilden döndükten sonra teklif Meclis’e gelebilir. Tayyip Erdoğan’ın MHP ile yürüyüp yürümeyeceğinin en önemli işaretlerini eylül ve ekim aylarında görebiliriz…”