Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, köşesinde Derin Yoksulluk Ağı'nın raporuna yer verdi, "Ali Erbaş bu raporu okudu mu?" diye sordu.

Barış Yarkadaş şöyle yazdı:

Gıda fiyatları el yakıyor; her geçen gün daha da yoksullaşan vatandaşlarımızın manavın kasabın önünden geçmesi bile artık cesaret istiyor. Ev kiraları deseniz; zaten yanına yaklaşılmıyor!

İşte böyle bir dönemde, Cumhur İttifakı’nın propagandisti Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vatandaşa sesleniyor ve “Karides, Kalamar, Midye yemeyin, bunları yemek günahtır” diyor. Gören de vatandaş sabah karides, öğlen kalamar, akşam ise midye yiyor zanneder…

Oysa ki; bırakın kalamarı karidesi, vatandaşın büyük bölümü, temel gıda maddelerine bile muhtaç hale gelmiş durumda.

ÇARPICI GERÇEKLER

Önümde Derin Yoksulluk Ağı adlı kuruluşun dün yayımladığı bir rapor var. Yoksulluğu görünür kılmayı ve yoksullukla yaşanamayacağını göstermeyi amaçlayan bu kuruluş, rapor için 103 hane halkıyla görüşmüş. Raporda iç acıtan tablolar ve ifadeler var. Vatandaşa “Ucuz alışveriş yapmak için pazarlara akşama doğru gidin” diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da bu raporu okumasını çok isterim. En azından, savunduğu ve propagandisti olduğu iktidarın, ülkeyi ne hale getirdiğini görme fırsatı bulur. Belki bu raporu okuduktan sonra bir vicdan muhasebesi de yapar… Kim bilir…

DERİN YOKSULLUK!

Size bu rapordan sadece birkaç başlık sunacak ve Türkiye’nin gerçek gündeminin ne olması gerektiğini bir kez daha hatırlatacağım:

– Rapor hazırlanırken, 103 hane halkıyla görüşülmüş. Bu hanelerin yüzde 13’ünde çocuklar tıpkı yetişkinler gibi işe gidiyor ve çalışıyor.

– Bu hanelerin yüzde 6’sında eve sadece çocuklar gelir getiriyor.

– Bu hanelerde yaşayan aileler ve onların çocukları, “pandemi dolayısıyla kapanma” yaşandığında, bunu ‘’Okullar tatil edildi’’ şeklinde algılıyor ve çocuklar hemen çalışmaya başlıyor.

– Konuşulan ailelerin yüzde 14’ünün herhangi bir sağlık güvencesi yok.

– Bu ailelerin yüzde 87’si yeterli besin alma gücüne sahip değil. Bir anne “Çocuğuma mama alamadığım için, ona mama yerine şekerli su veriyorum’’ diyor.

– Ailelerin yüzde 74’ü mama ve çocuk bezi alamıyor.

UTANÇ

Derin Yoksulluk Ağı’nın gazetecilere gönderdiği rapor, AKP – MHP – BBP – Vatan Partisi ortaklığının ve onların sözcüsü Diyanet’in ülkeyi hangi hale getirdiğini gösteriyor.

Bu raporda yer alan tablo, iktidar ve onu savunanlar açısından utançla doludur. Tabii içlerinde artık utanma duygusu kaldıysa…