Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Meral Akşener hakkında yeni iddiaları köşesine taşıdı.

Takan'ın iddiasına göre; Saray'da Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olmasının önüne geçecek bazı düzenleme ve formüller üzerinde duruluyor.

Ahmet Takan'ın "Saray, Akşener için 'kişiye özel' hazırlıklar yapıyor…" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Saray kulislerinden duyuyordum, alt kanallardan AKP’nin CHP ve İYİ Parti ile ayrı ayrı görüşme trafiğini yürüttüğünü… Anayasa değişikliği, seçim kanunu ve parlamenter sisteme tekrar dönüş konusunda nabız tutmaya çalıştığını… Meral Akşener’in söylediklerini okuyunca “Demek duyduklarım boş şeyler değilmiş” dedim kendi kendime… Akşener, “Bu sistemin başında olduğu ve bu sistemi istediği için önce Sayın Erdoğan değişecek. Destek istiyorsa bu mümkün değil” sözleriyle saraya kapılarını tamamen kapatmış oldu. “Anayasa değiştirecek çoğunluğu da alacağız” diyerek anayasa değişikliği tartışmalarını seçim sonrası gündemine bıraktı. Meral Akşener, “Emin olun muhalefete düşmüş bir Tayyip Erdoğan, parlamenter sisteme geçme dilekçesini vermek için bizden evvel davranacaktır” diye bu geçiş sürecinin Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı ile olmayacağını anlayan herkese net bir dille anlatmış oldu…

★★★

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin hiç hoşuna gitmeyen laiklik çıkışı yaptı. Ancak kazın ayağı öyle değil!.. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın laiklik karşıtı hal ve hareketleri yeni bir şey mi?.. AKP’den gelen anayasa ve Türkiye Cumhuriyeti temellerinden laikliğin çıkarılması atakları dünkü olay mı?..

Bilmediğiniz şeyler var!.. Seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesindeki vardıkları mutabakat sadece bir görüntüden ibaret. AKP ile MHP daraltılmış bölge sisteminde ve ittifak içi baraj konusunda hâlâ derin görüş ayrılıkları yaşıyor. Bir de siyasi partilerin seçime girmesinde teşkilatlanma şartlarının ağırlaştırılması var; o konuda da pazarlıklar sürüyor. MHP’nin canını sıkan konulardan biri de AKP’nin el altından HDP ile yürüttüğü pazarlıklar…

Gelelim bugünkü yazının flaşına;

Sarayın kozmik odalarında sadece “Ne olursa olsun bu seçim bizim olsun” formülleri üzerinde çalışılmıyor. Kulağıma gelenlere göre; Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olmasının önüne geçecek bazı düzenleme ve formüller üzerinde de duruluyor. Ekim ayı kuvvetli fırtınalı geçecek!..