Habertürk yazarı Kübra Par, Z kuşağı tartışmalarını ve Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın değerlendirmelerini köşesine taşıdı.

Kübra Par, Ahmet Hakan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şarkı listesini eleştirmesine, "Kılıçdaroğlu son zamanlarda bu konuda epeyce çaba gösteriyor. Kürsülerden prompter’da yazılmış metinleri okumak yerine evinin mutfağında amatör videolar çekiyor, vaatleri arasına oyun konsollarını ekliyor, KYK borçlarını yapılandıracağını söylüyor. Oylarındaki kıpırdanmaya bakılırsa başarılı da oluyor. Gençleri etkilemek için illa Aleyna Tilki dinlemesi gerekmiyor yani…" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Ahmet Hakan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Spofity listesi hakkında; "Kemal Kılıçdaroğlu, bu listeyle beni etkileyebilir. Ancak V, Y, Z, Ğ gibi kuşakları etkileme şansı sıfırdır." ifadelerini kullanmıştı.

Kübra Par'ın "Z Kuşağı tartışması" başlıklı yazısı şöyle oldu:

Kılıçdaroğlu, müzik platformu Spotify’daki çalma listesini gençlerle paylaştı. Altına da sadece yeni neslin anlayabileceği şu mesajı yazdı:

"Sevgili gençler, arkadaşlarım bilir; benim uzun yol müzik listem vardır. Paylaşıyorum, çok eleştirmeyin ama :) Özellikle de K-Pop fandomlarından çekiniyorum, bilesiniz. Hâlâ hangisine ait olacağıma karar veremedim. Hadi bakalım, sizi seviyorum gençler!"

Ahmet Hakan listedeki türküleri Z kuşağının sıkıcı bulacağını iddia etmiş.

Doğrudur Z kuşağı Aşık Veysel, Cem Karaca veya Neşet Ertaş ile ilgilenmiyor olabilir ama mesele aynı şeyleri dinlemek değil, gençlerle aynı platformları paylaşarak onlarla aynı dili tutturabilmek, ‘K-Pop fandomlarından’ söz edebilecek kadar jargonlarına hâkim olabilmek…

Kılıçdaroğlu son zamanlarda bu konuda epeyce çaba gösteriyor. Kürsülerden prompter’da yazılmış metinleri okumak yerine evinin mutfağında amatör videolar çekiyor, vaatleri arasına oyun konsollarını ekliyor, KYK borçlarını yapılandıracağını söylüyor.

Oylarındaki kıpırdanmaya bakılırsa başarılı da oluyor.

Gençleri etkilemek için illa Aleyna Tilki dinlemesi gerekmiyor yani…