Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 10 büyükelçinin Osman Kavala açıklaması ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"RUSYA TİPİ SİYASAL REJİME DOĞRU ADIM ADIM"

Türkiye'nin tam olarak Rusya tipi bir siyasal rejime doğru adım adım gittiğini belirten Alçı, ‘Türkiye’de herkesin resmi ideolojisi: Batı düşmanlığı’ başlıklı yazısının devamında "Şimdi 15 sene sonra Türkiye ne Batı tipi ne Ortadoğu tipi tam olarak Rusya tipi bir siyasal rejime doğru adım adım gidiyor. Muhafazakar-otoriter ve laik-otoriter kesimler Batı düşmanlığında uzlaşıyor. İktidar ve muhalefet medyası Batı düşmanlığında buluşuyor" diye yazdı.

"SON 200 SENEDE İLK KEZ BU DURUMA GELDİK"

Türkiye'nin Batı medeniyetiyle ilişkisinin pamuk ipliği kadar zayıf olduğunu, son 200 senede ilk kez bu duruma geldiğine işaret eden Nagehan Alçı, "Osman Kavala bildirisine imza atan büyükelçiler dün başını ABD’nin çektiği bir iyi niyet açıklaması yaparak geri adım attılar, "Türkiye’yi kaybetmek istemiyoruz" dediler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da buna olumlu karşılık vererek çok doğru yaptı ama bu temel hakikat değişmiyor. Biz Türkiye olarak Batı’dan kopuyoruz" ifadelerini kullandı.