Uzun yıllar Alanya'da gazetecilik yapan Güncel Alanya Gazetesi imtiyaz sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Parmaksız, daha önce haberini yaptığı kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren Aytaç A. ve Ahmet Ö. polis tarafından her yerde aranıyor.

Gazeteci arkadaşıyla bir mekanda otururken tuvalete gittiği sırada pisuvarda arkasından saldırıya uğrayan gazeteci Parmaksız çeşitli yerlerinden darp edildi. Olaydan sonra kaçan 2 saldırganın polis tarafından arandığı öğrenildi.

Gazeteci Mehmet Ali Parmaksız, darp edildiğine ilişkin aldığı raporun ardından sanıklardan şikayetçi oldu. Parmaksız, "35 yıllık gazetecilik yaşamımda çok saldırılara uğradım. Lakin böylesi haince ve kahpece bir saldırıya ilk kez şahit oluyorum. Tuvalete gittiğim sırada pisuvarda arkamdan gelip haince saldırıya geçtiler. Üç-beş çapulcuya bugüne kadar prim vermedik, bundan sonrada vermeyeceğiz. Bizim gözümüzü kimse korkutamaz" diye konuştu. Olayla ilgili Parmaksız'ın da Kurucular Kurulu'nda yer aldığı Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti bir kınama bildirisi yayınladı. 

SALDIRI HAPİMİZE

ALGC'nin yayınladığı kınama bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

"ALGC Kurucular Kurulu Üyesi ve Güncel Alanya internet haber sitesi sahibi Mehmet Ali Parmaksız, daha önce yayınladığı bir haber nedeniyle önceki gece bir işletmede iki şahsın yumruklu ve tekmeli saldırısına uğradı. Parmaksız yaralanırken, çirkin saldırının ardından işletmeden kaçan şahıslar polis tarafından her yerde aranıyorlar. 

Değerli meslektaşımız ve Kurucular Kurulu Üyemiz Mehmet Ali Parmaksız'a iki kişi tarafından yapılan çirkin saldırıyı büyük üzüntüyle öğrendik. Medya, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Bu tip saldırıların gazeteci arkadaşlarımızı asla yıldıramayacağı, korkutamayacağı ve susturamayacağı unutulmamalıdır. Hepimize yapılmış olarak kabul ettiğimiz bu çirkin saldırıyı kınarken, Alanya'da huzurun teminatı olan Emniyet Müdürlüğümüzün, kaçan saldırganları bir an önce yakalayıp, adalete teslim edeceklerine olan inancımız tamdır."