Bütünsel Beslenme Danışmanı İrem Terci, Fulya Soybaş’ın yönlendirdiği 7 soruyla sağlıklı beslenmek adına ihtiyaç duyulan bilgileri aktardı. 

Bütünsel beslenmenin kalori hesabının olmadığı bir yöntem olduğunu anlatan İrem Terci, “Sadece incelmeye değil aynı zamanda ruh sağlığımıza da odaklanıp kişiyi 360 derece ele alıyoruz. Kendimizi her anlamda iyileştirmeye yönelik bir sistem.” dedi. Bütünsel Beslenme yöntemiyle 12 sene önce kilo veren ve ardından konunun eğitimini alarak uzman olan İrem Terci, yeme bozukluklarını yönlendirmek ve duygusal açlık krizleriyle baş etmek için “O yeme hissi geldiği anda çıkıp 10 dakika yürüyordum. O anlarda su iç, soda iç demek bazen çok işe yaramıyor” dedi. 

Yoyo etkisiyle geri gelen kilolarla ilgili de konuşan İrem Terci, “Kendi çalışmalarımda çok hızlı hafiflememizi sağlayan programlar yapmıyorum. Detokslarda giden şey aslında kilo değil ödemdir. Detokstan çıktığınız anda kaybettiğiniz ödem geri gelir. Bu nedenle genellikle 3 haftalık beslenme programları yapıyorum ve o programlarda diyet yapmak yerine bu sistemi öğretmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu. Terci, yaz aylarında 3 litre su içmeyi, mevsim sebzeleriyle beslenmeyi, karbonhidratın daha az olduğu 3 ana öğün beslenmeyi de önerdi.