Koronavirüs salgınında vaka sayısı dünyada 18 milyonu geçti. Başta Fransa ve İspanya olmak üzere deniz turizminin olduğu birçok bölgede, gençler plajlara gidince vaka sayısı arttı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştığı mesajda, "Birinci dalga sahillere indi" diyerek dikkatli olunmasını istedi.

Başta Fransa ve İspanya olmak üzere birçok ülkenin sahil şeridinde vaka sayısının arttığı belirtilirken 20-25 Temmuz arasında Fransa’da 20-29 yaş aralığındaki her 100.000 insanda vaka sayısı 19.6’yken ülke genelinde bu sayısının 9.7 olduğu kaydedildi. Özellikle genç kitlenin hastalığı yaşlılara bulaştırmasından endişe edilirken benzer bir durum İtalya’da da var.

Corona virüsü salgınından en çok yara alan Avrupa ülkelerinden biri olan İtalya’da son aylarda yükselişe geçen yeni vaka sayısının özellikle 40’lı yaşlardaki insanlarda görüldüğü belirtildi. Nisan ayında hasta olan insanların sayısı 60’ın üzerindeydi.

İSPANYA’DA VAKALARIN YÜZDE 27’Sİ GENÇ

Öte yandan Almanya’nın corona virüsüyle mücadelede önde gelen kurumlarından Robert Koch Enstitüsü de corona virüsü vakalarında gençler arasında bir artış olduğunu duyurdu.

Corona virüsü salgının artış yaşadığı ve bu sebeple turizminin de zarar gördüğü İspanya’da da veriler gençler arasındaki vaka artışı korkutucu seviyelerde… İspanya’da 15-29 yaş aralığındaki vaka sayısı ülke genelindeki vaka sayısının yüzde 27’sine denk geliyor. Bu oran Mart ayının sonunda yüzde 6 seviyesindeydi. Mayıs ve Temmuz aylarında hastaneye kaldırılan corona virüsü vakalarının yüzde 8’inin bu yaş grubunda olduğu belirtilirken, 3. Carlos Sağlık Enstitüsü’nün verilerine göre Mart ayında bu oran yüzde 2.2’ydi.

BAKAN KOCA DA UYARDI

Corona virüsü salgını ile ilgili dün öğle saatlerinde bir paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da tatilcilerin dikkatli olması gerektiğini söylemişti.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Koca, “Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım” demişti