Gençliğe düşkün olmak, güzel görünmek sadece kadınlara özgü bir durum değil! Erkeklerin, estetik işlem ve operasyonlara olan ilgisi artık bayanları geçmiş durumda.

Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çil, estetik cerrahinin son yıllarda çok popüler olduğuna belirterek, son dönemde erkeklerde estetik cerrahiye büyük ilgi olduğunu söyledi. Erkeklerin botoks ve dolgu uygulamalarına ilgisinin çok arttığına dikkat çeken Dr. Çil, özellikle erkeklerin kaslı vücut yapısının karın bölgesindeki yağ dokusunun şekillendirilerek yapılan ve six pack olarak adlandırılan, kaslı bir karın yapısının taklit edildiği ameliyata büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

LİPOSAKŞIN AMELİYATINA ERKEKLERDEN YOĞUN İLGİ

Liposakşın ameliyatının eskiden bayanlara özgü bir ameliyat gibi göründüğünü, son dönemde erkeklerin de liposakşına çok ilgi gösterdiğine şahit olduklarını belirten Dr. Çil, estetik burun ameliyatı ve diğer estetik uygulamalara da erkeklerin ilgisinin yoğunlaştığını dikkat çekti. Türkiye'nin sağlam sağlık altyapısı nedeniyle Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde de çok başarılı olduğunu, Türk doktor ve sağlık çalışanlarının çok başarılı işlemleri Türkiye'de rahatlıkla yaptığını ifade eden Doç. Dr. Yakup Çil, uluslararası hastaların artık eşleriyle beraber estetik ameliyatlara geldiğini, son dönemde yaptığı ameliyatlarda hem bayanı hem de eşini ameliyat ettiğini anlattı. Tüm dünyada ve ülkemizde erkeklerin estetiğe olan ilgisinin, iletişim ağının ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla daha fazla arttığını ifade eden Dr. Çil, estetik işlemlerin bayanlarda olduğu gibi iyi planlama ve uygun hastaya uygun cerrahi işlemin yapılmasıyla çok başarılı olduğunu söyledi.

DOÇ. DR.ÇİL, PLASTİK CERRAHİDE YENİ TEKNİKLERİ LİTERATÜRE KAZANDIRDI

Doç. Dr. Yakup Çil, 1997 yılında tıp fakültesini bitirdi. 2005 yılında Plastik Cerrahi Uzmanı oldu. 2015 yılında girdiği doçentlik sınavında başarılı olarak doçent ünvanını alan Dr. Çil'in 40'dan fazla uluslararası yayını, uluslararası ve ulusal kitap bölümü yazıları yayınlanmıştır. El, yüz, meme ve estetik cerrahi konusunda yeni teknikleri literatüre kazandırma başarısını göstermiştir. Serbest olarak Plastik Cerrahi konusunda çalışmalarına devam etmektedir.