Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, AK Parti ve MHP'lilerin reddettiği ek bütçe talebine ilişkin Damga'dan Barış Kış'a konuştu.

Bozkurt, “Şimdi bütçeyi reddettiler. Oysa Meclis'in görevi belediyenin ihtiyacı olan işlemleri zamanında yapmak. Onların bütçe yapmama gibi bir yetkisi yok. Senin önerdiğin bütçe makul ve mantıklı mıdır bunu inceleyebilirler. Ama bütçeyi onaylamak zorundalar. Fakat bu arkadaşlar bütçeyi reddetti. Bakıyorsun merkezi hükümet bile bütçesini artırmış. Madem ülkede her şey normal hükümet niye bütçeyi artıyor? Biz niye artıramıyoruz? Enflasyon diye gerçek var, bunu bile görmüyorlar” dedi.

Mesnetsiz konuşmalar

AK Partili Togay Çoban'ın önceki gün gazetemize yaptığı “Belediyenin kasasında 700 milyon lira para var. O yüzden ek bütçeye ihtiyaç olmadığını gördük ve reddettik” şeklindeki açıklamalara da yanıt veren Bozkurt, sert ifadeler kullandı. Bozkurt, “Togay bey kusura bakmasın da saçma sapan, mesnetsiz ve yalan konuşuyor. Gerçek olmayan beyanlarda bulunuyorlar. Gerçek olmayan bir beyanı, yalanları böyle anlatan başka bir grupla karşılaşmadım. Meclis'te 160 milyon var dedi. 160 yok 100 küsür milyon lira var ama o parada hacizli. Neden hacizli? Çünkü AKP yönetimi zamanında borçlar ödenmemiş” diye konuştu.

"Herkes bütçesini artırmış"

Çok sayıda belediyenin bütçesini artırdığını belirten Bozkurt, “Bugünkü ekonomik koşullara bakalım, yapacağımız yatırımlara bakalım. Bu yatırımlardaki fiyat kalemlerine bakar bir bütçeleme yaparız. Şimdi enflasyon nereden nereye geldi. Herkesin fiyatı artıyor. Ciddi bir pahalılık var. Bu bağlamda bütçeyi artırmak istedik. Ama gözlerini kapattılar. Bakın Arnavutköy Belediyesi var bütçesini yüzde 72 artırmış, Avcılar Belediyesi yüzde 70 artırmış. Bizim istediğimiz de yüzde 50” dedi. 

"Normal bir tablo devralmadık"

Esenyurt'ta normal bir tablo devralmadıklarını da anlatan Bozkurt, “Biz normal bir tablo devralmadık. Biz kaç para borcumuz olduğunu 6 ayda öğrendik. Geçmiş yıllarda cami yapılmış kaçak yapılmış, okul yapılmış kaçak yapılmış. Bir sürü eksiklik var. Hükümetin açtığı 50 soruşturma var, onlarla uğraştık. Şimdi her şeyi halka anlatacağız. Biz tahaaütlerimizin yüzde 45'ini gerçekleştirdik. Yüzde 73'ü planlanmış ve uygulanıyor. Aslında vatandaşa söylediklerimizin büyük bir bölümünü gerçekleştirmişiz. 5 yılın sonuna kadar da vaat ettiklerimizi gerçekleştireceğiz. Pandemi diyoruz, haciz diyoruz. Bütün bu koşullara rağmen biz taahhütlerimizi yerine getireceğiz” diye konuştu.