CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova ziyareti sırasında vatandaşla buluştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşması, önceden hazırlanmış bir pankart ile provoke edildi. Karşı binadan açılan pankartta “Bay Kemal Yalova Belediyesi’nden çalınan 23 milyon lira nerede? ” yazıldı.

Kılıçdaroğlu, provokasyonu yuhalayan vatandaşları sakinleştirerek, “Bay Kemal, her kuruşun hesabını verir, her kuruşun hesabını vermek isteyen kişi televizyonda karşıma çıkar ve hesabını sorar. Hiç meraklanmayın. Bu korkunun eseridir. Hiç kimse unutmasın, geliyor gelmekte olan. Bu ülkede adalet istiyor musunuz, bize katılacaksınız. Demokrasi istiyor musunuz, bize katılacaksınız.” diye karşılık verdi.

“SİZE GÜVENİYORUM, BU DÜZENİ DEĞİŞTERECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bugün Türkiye’de alın teri dökenler kaybediyor. Bir avuç tefeciye 85 milyon kişi hep beraber çalışıyoruz. Kur Korumalı Mevduat parasına ödediğimiz faiz 60 milyar 600 milyon TL.

60 milyarı kazananlar alın teri dökmeyecek, biz ödeyeceğiz. Size sözüm söz, bu ülkenin çiftçisi ve esnafı kazanacak. Sözüm söz unutmayın. ‘Bay Kemal’in sözüdür bu söz.

Benim sarayda yaşamak gibi bir alışkanlığım hiç olmadı, bundan sonra da olmayacak.

Akkuyu’da nükleer santral yapılıyor. Yeri bize ait ama santral bize ait değil.

7 milyar dolar ödemeleri gereken vergi. Onu dahi ödemeyecekler. Stratejik bölge ilan ettiler.

Dünyanın en pahalı elektriğini alacağız. Elektrik arazisi verdik. Şimdi soruyorum, Akkuyu Nükleer Santrali’nin Türkiye’ye ne faydası var?

Bu düzeni değiştireceğiz. Size güveniyorum.”