CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP TBMM Grubu 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın yapıldığı İzmir Seferihisar’da basın toplantısı düzenledi. 

Altay, “Erdoğan’a baktığımda aldığı yetkilere, kendine bağladığı kuruluşlara bakınca karşımda dev bir holding başkanı görüyorum. Borsayı kendine bağlamış. Borsa İstanbul’un beş yöneticisi Erdoğan’ın sarayındaki memuru, kankaları. Merkez Bankası, kendine bağlamış. Başkan değiştirmekten yoruldu. Türkiye Varlık Fonu, Erdoğan başkanı. Kamu özel iş birlikleriyle ilgili muhalefetin bilgi alması olanaksız, Erdoğan ol deyince oluyor. Yapın deyince yapılıyor. Her şeyi kedine bağlamış. Ekonomik bütün mekanizmalar Erdoğan’da. Bundan dolayı insanlar kendisini eleştirmesin, tepki göstermesin diye de demokrasiyi daraltabildiği kadar daraltmış.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, şunları söyledi:

"10 BİN 153 SORU ÖNERGEMİZE HİÇ YANIT ALAMADIK"

Milletvekillerimiz çok yüksek bir performans gösterdiler. 42 bin 240 yazılı soru önergesi Meclis Başkanlığı’na verildi. 31 bin adedi yanıtlandı, 10 bin 153 soru önergemize hiç yanıt alamadık. Yanıt verilmemesi suçtur. 6. yasama yılında daha radikal önlemlerimizin olacağını da şimdiden ilgili bakanlara ve Cumhurbaşkanı Yardımcısına söylemek isterim. CHP Meclis Grubu 3 bin 638 adet Meclis araştırma önergesi verdi. 27. dönemde sadece 11 adet Meclis Araştırma komisyonu kuruldu. Bu şu demek, Türkiye 780 bin 500 kilometrekaredir. Türkiye’nin bir metrekaresinde yaşanıp da CHP’nin TBMM’ye taşımadığı sorun bulamaz kimse. Nerede bir sorun varsa CHP, o sorunu yaşayanların yanında olmuştur.

34 adet genel görüşme önergesi vermişiz. 85 milyonun tamamını genel olarak etkileyen ve ilgilendiren konularda bu konunun Meclis’te masaya yatırılmasını, genel görüşme şeklinde konunun görüşülmesi ve genel görüşme açılma önergeleri veriyoruz. Maalesef hiç açılmadı, hepsi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Genel kurulun açık olduğu her gün CHP demiş ki ‘Şu konuyu önce konuşalım, sonra kanunu görüşelim.’ Bu da reddedilmiş. Buradan anladığımız şu AK Parti vatandaşın sorunlarının Meclis’te konuşulmasından rahatsızmış gibi yasama faaliyeti yürütüyormuş gibi yapmaya çalışan bir anlayış gösteriyor. CHP’nin milletvekillerine teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Yeni yasama yılına yönelik de yaklaşımlarımızı ortaya koyduk. Milletin kör kuruşunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Hukuk dışılıklara karşı durmaya devam edeceğiz.”