CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kağıt toplayan gençlerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında utandığı için yüzünü dönen gence'Bu ülkede çalanlar, çırpanlar utanacak sen değil?' diyen Tekin, gençlerin yaşadığı manzara karşısında üzüntüsünü dile getirdi. Tekin, "Ne zaman bu ülkede yolsuzluk biterse o zaman yoksulluk biter" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kağıt toplayan çocukları ziyaret etti. Kahvaltı yapıp çay içen gençlere selam veren Tekin, gençlerin yanına oturarak sohbet etti.

"ÇALANLAR , ÇIRPANLAR UTANACAK SEN DEĞİL?"

Bu sırada utandığı için görüntülenmek istemeyen bir genç sırtını telefon kamerasına döndü. CHP'li Tekin, 'Sen utanma kardeşim. Utanılacak bir durum yok' diyerek gencin dönmesini istedi. Tekin, "Bu ülkeyi yönetenler utansın. Dön yüzünü, neden utanıyorsun? Döner misin? Neyi çaldın, çırptın da utanıyorsun. Bu ülkede çalanlar, çırpanlar utanacak sen değil?" diye konuştu. Kağıt toplayan genç daha sonra yüzünü çevirdi.


"NE ZAMAN YOLSUZLUK BİTERSE O ZAMAN YOKSULLUK BİTER"

Bir süre gençlerle sohbet eden Tekin gördüğü manzara karşısında şaşırdı. CHP'li Tekin, "Bu çocukların ve hepimizin temiz ellere ihtiyacı var. Ne zaman ki bu ülkeyi temiz eller yönetirse, ne zaman ki bu ülkede yolsuzluk biterse o zaman yoksulluk biter. O zaman kardeşlerimiz de huzura kavuşur. Aksi takdirde maalesef bugün yaşanmış olan bu manzaraya mahkum hale gelecektir." şeklinde konuştu.

"ALEM GÖRSÜN, UTANSINLAR"

Tekin'den sonra kağıt toplayan bir genç, "Halimiz böyle, bardak yok, neyde çay içiyoruz (pet şişenin içinde). Görüyorsunuz abi iyice çekin. Bakın, kahvaltıya bakın. Ekmeğe bakın. Halimiz budur. Paylaşın alem görsün, utansınlar" diyerek yaşadıklarını paylaştı.