2 Ekim’de CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 6’lı masa toplantısı öncesi davet niteliğinde gerçekleştirilen ziyaret yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmeleri 2 Ekim’de başlayacak. İkinci turun ilk toplantısına ev sahipliği yapacak olan Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu’yla bugün Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek eşlik etti.

Görüşme çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Karamollaoğlu, “Kılıçdaroğlu ile çok geniş ve güzel bir sohbette bulunduk. Birçok konu gündemimize geldi. İnşallah bu hafta sonunda kendisinin ev sahipliğinde oturarak bu konuları karara bağlayacağız. O zaman birtakım açıklamalar yapılacak. Şimdilik bu kadarla yetiniyorum ben” diye konuştu.

"Düşünceleri karşılıklı paylaştık"

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada, “Genel Başkana gündeme dair bilgiler verdim. Düşünceleri karşılıklı paylaştık. Yorumlarımız oldu, son derece keyifli ve verimli bir görüşme oldu. Genel Başkana ev sahipliği için çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Pazar günü yapılacak toplantı öncesinde liderler turuna çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı daha önce ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu, yarın da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşecek.