tv100 canlı yayınına konuşan Özgür Özel'in açıklamaları şöyle; 

6'lı masanın hangi adayı çıkaracağı kadar üzerine dönüp bakılması gereken odaklanılması gereken nokta 6'lı masanın bu ülkeyi yönetmek için, bu ülkenin sorunlarını çözmek için ne tasarladığı ve ne planladığıdır. Bunlarla ilgili çalışmalar CHP'de 7 farklı oluşturulmuş komisyonda sürüyor.

İki parti arasında bir çekişme vardı. AK Parti'ye "Sizin adayınız kim?" diyorduk. Bu halat çekmek gibidir. Biz çektik geldiler. Onların adayı bizim istediğimiz zaman açıklandı. Bizim adayımız biz istediğimiz zaman açıklanacak. 

 
 

Yarın ki toplantıdan bir adaylık konusunda daha ileri bir adım, netleşme çıkarma hep birlikte izleyeceğiz. 6'lı masayı bir gündeme bağlayacak ya da oradaki liderlerin ortak iradelerine şimdiden bir istikamet verecek bir pozisyonda hiç kimse değil.

Siyasette DNA tartışması

Genel Başkanımız dedi ki; "Bir bilgi var, kişi bu kişi değil diyorlar" Bu bilgide Mersin'deki Savcılıktan, Mersin'deki polisten geliyor. Birkaç gün bekledik ama o sırada ben defalarca doğru bilgiyi verin, Bu kişi kimdir? dedim. 

 
 

Sonradan anlaşılıyor ki 5 kez yapılan parmak izi incelemesinde birinde benzerlik vardır. deniliyor. Dördünde yoktur deniliyor.

Kişi paramparça ve bir tane kimlik kartı çıkmış o parçalanmamış. Ama DNA testlerine iş gittiğinde kişinin o kişi olmadığı çıkıyor.

Bizim açımızdan değişen bir şey yok. Kendini de patlatmış olsa terörist teröristtir. Ama ben 2011 yılında onun terörist olduğunu bilmem mümkün değil. Ayrıca ben terörist değildir falan da demiyorum.